Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2017: Nicklas Bendtner

Bendtner forundret over Norge. Fikk nok av pressens spørsmål: - Spesielt

Nicklas Bendtner er overrasket over medietrykket han opplever i Norge. Reguleringer blir viktige framover for at dansken skal få roen han trenger. Samtidig avliver lagkompisene myten om stjernespissen.

DRØMMESTART: Nicklas Bendtner ble hentet til Rosenborg for å score mål. Mot Sandefjord i kveld gjorde dansken det igjen, selv om han startet på benken. To mål på to seriekamper er fasiten så langt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
DRØMMESTART: Nicklas Bendtner ble hentet til Rosenborg for å score mål. Mot Sandefjord i kveld gjorde dansken det igjen, selv om han startet på benken. To mål på to seriekamper er fasiten så langt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

SANDEFJORD (Dagbladet): Han kom, ble benket, ruslet inn på banen, scoret og vant. Om «Lord Nicklas Bendtner» er Eliteseriens Julius Cæsar kan diskuteres, men historien så langt er en hærfører verdig. Fasiten etter to seriekamper for Rosenborg er to 3-0-seire og scoring i begge oppgjørene.

Det har skjedd til tross for at dansken skal være langt unna toppformen, både fysisk og relasjonelt. Den tidligere Arsenal-spissen har hittil kontrastert det mange andre stjernespillere i Eliteserien har gjort tidligere og har fått en pangstart i RBK-trøya, godt assistert av et velfungerende Rosenborg-kollektiv.

Overfor Dagbladet avliver trener Kåre Ingebrigtsen og lagkompisene Pål André Helland og Mushaga Bakenga myten om at Bendtner er en urokråke. Tvert imot hylles 29-åringen som en lun og varm humørspreder.

- Han er en livsglad fyr, som bare er glad og sprer glede. Nicklas er en veldig fin fyr, som er enestående for miljøet, sier Bakenga til Dagbladet.

- Du må ikke tro på alt du leser, supplerer Ingebrigtsen.

- Nicklas har kommet inn i en familie og har virkelig funnet gleden ved fotballen her. Han jublet som en villmann da Matthias scoret. Det er gøy å se, sier Helland til Dagbladet.

Fikk nok av intervju

FELLESSKAP: Nicklas Bendtner blir omfavnet av sine nye lagkompiser i Rosenborg. Han er én av familien, mener Pål André Helland. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FELLESSKAP: Nicklas Bendtner blir omfavnet av sine nye lagkompiser i Rosenborg. Han er én av familien, mener Pål André Helland. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Jubelen for konkurrenten Matthias Vilhjalmssons scoring viser hvor glad Bendtner har blitt i Rosenborg allerede - og at han spiller for klubben mer enn seg selv. Det er essensielt i RBK-kollektivet.

Like fornøyd var imidlertid ikke dansken da han møtte pressen etter kampen. Bendtner hadde - ifølge RBKs pressesjef - fått beskjed om at NRK skulle stille to spørsmål. Dansken svarte høflig, men da antall spørsmål ble langt flere enn han ble lovet, fikk Bendtner nok og forlot mixed zone uten å snakke med resten av pressen.

Til Dagbladet forteller Rosenborgs pressesjef Harald Pedersen at regulering av medietrykket mot Bendtner er nødvendig for at det ikke skal bli for mye. Dansken er forundret over den enorme norske interessen.

- Pågangen er veldig stor. Det har den vært siden han kom. Det er TV, radio, aviser, ukeblader og magasiner som sender forespørsler. Det er 20-30 tunge medier som har spurt. Det er hovedsaklig norske medier, men også en del danske og faktisk også svenske. Det er spesielt, forteller Pedersen.

- Vil Bendtner helst unngå å snakke med pressen?

FORBILDE: Nicklas Bendtner tok seg tid til å skrive autografer og ta selfies med fansen etter 3-0-seieren over Sandefjord. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FORBILDE: Nicklas Bendtner tok seg tid til å skrive autografer og ta selfies med fansen etter 3-0-seieren over Sandefjord. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Nicklas er positiv til å være med på en del ting, men er overrasket hvor stort medietrykket er her i Norge. Han er ikke vant til å stille opp så ofte. I andre klubber har det vært så mange andre stjerner, pluss at mediehåndteringen er mer regulert i England, Italia og Tyskland.

Varsler regulering

Rosenborg vil forsøke å begrense trykket mot dansken.

- Hvordan skal dere håndtere dette trykket?

- Vi prøver å finne en passe mengde, slik at vi regulerer det enorme trykket mot han. Vi har gjort noe lignende med Pål André Helland før, som også er veldig ettertraktet i mediene, forklarer Pedersen.

Selv svarte Bendtner dette på NRKs spørsmål:

- Det er godt å score. Jeg er Rosenborg-spiller og ser fram til den spennende sesongen vi har i vente. Det er det jeg tenker på. Så lenge jeg er her, gir jeg alt for Rosenborg.

- Kampen mot Molde blir en toppkamp, men det er tredje runde og ikke så avgjørende enda.

Hylles av lagkompisene

RBK-trener Ingebrigtsen tror dansken kommer til å bli bare bedre og bedre for hver kamp som går.

- Bendtner har en del å gå på, blant annet på den fysiske formen, men også på det relasjonelle i laget. Han kommer til å bli bedre. Jeg tror ikke akkurat det er det siste målet han har scoret, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Helland hare bare positive ting å si om 29-åringen.

- Nicklas har kommet inn med en voldsom erfaring. Han har en aura rundt seg, som vi lærer av. Han har det veldig artig sammen med oss. Nicklas har kommet inn i en familie og har virkelig funnet gleden ved fotballen her, sier landslagsvingen.

- Har styrket dynamikken i gruppa

Også Bakenga hyller sin danske spisskonkurrent.

- Nicklas er fin han. Han har glidd fint i gruppa og har ikke ødelagt dynamikken i gruppa. Nicklas har heller styrket den. Det liker vi. For oss i gruppa er det sosiale veldig viktig. Der har Nicklas vært veldig god. Han er en veldig fin type, sier Bakenga til Dagbladet.

- Han er glad og sprer glede. Vi er veldig like og har funnet tonen. Vi prøver å henge en del utenom også, når Nicklas ikke har familien på besøk. Humoren vår er lik og veldig bra, sier RBK-spissen og ler.

Trønderne leder Eliteserien etter to serierunder. Lørdag kommer rivalen Molde på besøk på Lerkendal.

- Det er opp til oss selv. Hvis vi gjør jobben vi skal gjøre, vinner vi der også, mener Bakenga.