Eliteserien

Bendtner fyrer løs: - Kunstgress er ikke fotball

- Det er en annen sportsgren, sier Rosenborg-dansken.

KRITISK: Rosenborg-spiller Nicklas Bendtner mener fotball skal spilles på gress og ikke kunstgress. Her utenfor garderobene på Lerkendal. Foto: Hans Anre Vedlog / Dagbladet
KRITISK: Rosenborg-spiller Nicklas Bendtner mener fotball skal spilles på gress og ikke kunstgress. Her utenfor garderobene på Lerkendal. Foto: Hans Anre Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): 10 av 16 baner i Eliteserien har kunstgress. Det er ikke Rosenborgs danske stjerne - Nicklas Bendtner (30) - begeistret for.

- I starten forsto jeg ikke hvorfor vi spiller fotball på kunstgress. Jeg synes det er latterlig, sier Bendtner.

Angriperen tok opp temaet uoppfordret da han møtte medier utenfor garderobene på Lerkendal fredag. Først og fremst fikk han spørsmål om Arsène Wenger (68), som kort tid i forveien varslet avgangen sin i Arsenal etter sesongen.

Bendtner var Arsenals eiendom fra 2005 til 2014. Nå sliter han og Rosenborg med å komme opp i marsjfart i Eliteserien. Fasit etter fem runder er sjetteplass. Bendtner legger ikke skjul på at det kan være utfordrende å skifte fra gress til kunstgress hele tida.

I stort sett hele karrieren har han spilt på strøkent underlag med gress. I Norge er kunstgress mer regelen enn unntaket.

- Jeg forstår ikke at det er tillatt. I stedet burde sesongen vært utsatt - og så kan man spille så tidlig som mulig når det går an å spille på gress. Fotball skal spilles på gress, erklærer Bendtner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer