Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nicklas Bendtner

Bendtner ga seg sjøl terningkast 6 - og håper på ny landslagssjanse

Dansken scoret et fint mål i Sarpsborg. Og syntes det selv også.

IMPONERTE: Nicklas Bendtner serverte en lekkerbisken mot Sarpsborg 08. Her kan du se målet hans og de andre høydepunktene i kampen. Video: Fotball Media Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SARPSBORG (Dagbladet) Nicklas Bendtner (29) sendte Rosenborg i tet bare ni minutter ut i toppkampen i Østfold - og det på ekte toppscorervis:

Dansken dempet pasningen fra lagkompis Anders Konradsen med ett touch på utsiden av foten, siktet og sendte ballen i en perfekt bue over Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Høyt opp i nettet på motsatt kortvegg.

Det så enkelt ut, men du verden for en prestasjon av Nicklas Bendtner - til hans tredje nettsus i årets sesong.

- Det er ikke så mye å si. Målet taler for seg selv, sier Nicklas Bendtner til Dagbladet.

- Men et mål er et mål, enten du scorer spektakulære mål eller med innsiden av foten, så teller dem alle sammen.

- Riktig vei

På spørsmål om hva slags terningkast han gir seg selv for scoringen, så holder han derimot ikke igjen.

- Seks.

Det kan man saktens være enig i. For ikke bare var det en utsøkt prestasjon, det var også et svært viktig mål i en kamp hvor vertene Sarpsborg 08 med seier ville overtatt tabelltoppen.

- Vi leder serien med fire poeng, så vi er der vi gjerne vil være. Vi har ikke tapt noen kamper, selv på dårlige dager. I dag spiller vi en god kamp, så det går riktig vei for både laget og meg selv.

Etter å ha scoret i de to første serierundene, så gikk dansken tre serierunder uten å score, men dansken hevder overfor Dagbladet at det ikke begynte å bekymre ham.

- Jeg vet at jeg har kvalitetene til å sette sjanser. Vi har ikke skapt så mange sjanser som jeg kanskje hadde håpet på, men da har jeg hjulpet laget på andre måter.

- Men når jeg kommer til sjanser, så skal jeg selvfølgelig sette dem.

Håper på landslagscomeback

Nicklas Bendtner kom til Rosenborg fra skuffende opphold i tyske Wolfsburg og engelske Nottingham Forest, og danskenes norske landslagstrener Åge Hareide, har vært klar på at spissen ikke er aktuell for det danske landslaget før han spiller fast i en klubb.

Nå står han med tre scoringer på seks kamper i Eliteserien, og legger ikke skjul på at han er sugen på et landslagscomeback.

TABELLTOPP: Nicklas Bendtner og Rosenborg har skaffet seg en fire poengs luke på toppen av tabellen etter seieren borte mot Sarpsborg 08. Foto: Bjørn Langsem
TABELLTOPP: Nicklas Bendtner og Rosenborg har skaffet seg en fire poengs luke på toppen av tabellen etter seieren borte mot Sarpsborg 08. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Han står med 29 scoringer på 74 landskamper, men har ikke ikledd seg landslagsdrakta siden Danmark gikk tapende ut av playoff-kampene til 2016-EM mot Sverige i november 2015.

- Ambisjon å komme tilbake og spille for Danmark. Det vil det alltid være, så lenge jeg er aktiv fotballspiller, men akkurat nå fokuserer jeg fullt ut på Rosenborg, og det vi skal gjøre her.

Åge Hareide tar ut neste landslagstropp 23. mai. Danmark ligger som nummer tre i VM-kvalifiseringens gruppe E - og møter Kazakhstan borte 10. juni i neste kamp.

- Jeg har spilt mange landskamper for Danmark, og det er alltid en ære å gjøre det, sier Nicklas Bendtner.