Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

- Bendtner gir håp, men norsk fotball er verre enn noen gang

Raser Ivar Hoff.

GOD START: Nicklas Bendtner har scoret to mål på to kamper for Rosenborg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
GOD START: Nicklas Bendtner har scoret to mål på to kamper for Rosenborg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

Nicklas Bendtner (29) scoret fem mål på fem år før han kom til Rosenborg. Allerede på de to første seriekampene i Norge har han hevet målsnittet betraktelig.

- Begynnelsen av Eliteserien er en oppvisning i udugelighet. Norsk fotball er verre enn noen gang. Men Bendtner leverer, sier Ivar Hoff, mangeårig fotballekspert på TV 2.

Han scoret mot Odd i seriepremieren. Og han fulgte opp mot Sandefjord onsdag. Begge ganger vant Rosenborg 3-0. Bendtner - med ei fortid i Arsenal og Juventus - er blitt varm i trøya på kort tid.

Slakt

Kjøpet av dansken hylles. Får han Rosenborg inn i Champions League, har klubben gjort et kupp. Danske aviser prioriterer Bendtner og Rosenborg i spaltene foran dansk fotball på kvelder der kamper kolliderer.

Ivar Hoff har fulgt de to første rundene med et kritisk øye. Han - som selv har hatt lederverv i Lillestrøm og trent Brann - er ikke imponert over den generelle kvaliteten. Tvert imot. Hoff svinger pisken:

KRITISK: Ivar Hoff har hatt meninger om norsk fotball på TV 2 i flere år. Nå svinger han pisken igjen. Foto: TV 2
KRITISK: Ivar Hoff har hatt meninger om norsk fotball på TV 2 i flere år. Nå svinger han pisken igjen. Foto: TV 2 Vis mer

- Norsk fotball har aldri vært dårligere. Det er norske trenere nesten over hele fjøla. De er nederst på rangstigen faglig. Det som kommer fra norske trenere og ledere har ikke båret frukter.

Hoff har aldri vært redd for å skape ballade. Men han har fakta på sin side: I går falt landslaget til et historisk bunnivå på FIFA-rankingen.

- Norske klubber er ikke i nærheten av Champions League. Og torsdag ble det kjent at Norge ligger på 86. plass på FIFA-rankingen. Det går ikke an å få dårligere skussmål enn det norske trenere får for de siste åra. De første rundene jeg har sett, er til de grader udugelighet, tordner ekspert-veteranen.

Skarp

Blant annet ligger Færøyene, som har 50.000 innbyggere, ni plasser over Norge på FIFA-rankingen.

Hoff mener en spiller som Bendtner varmer i det trøstesløse landskapet. Han bringer med seg et håp - et håp om å få klubben og dermed norsk fotball inn i Champions League

- Han er en av de skarpeste spissene. Det har vært en del rock'n'roll rundt ham. Men nå er han i medvind både på og utenfor banen, erklærer Hoff.

- Rosenborgs sportslige leder, Stig Inge Bjørnebye, har gjort en fantastisk jobb med å hente ham. Det er et kryss i boka.

Nøtteskall

Hoff reagerer over at et såkalt storlag som Molde ikke var bedre mot Lillestrøm onsdag. Ole Gunnar Solskjær og hans disipler berget 2-1 akkurat.

- Vi ser norsk fotball i et nøtteskall. Jeg kikket på kampen. Molde - som har ressursene og et enormt støtteapparat - skulle ta dette lett. Men de burde tapt for mannskapet til Arne Erlandsen.

- Hvor er det noe å hente?

- Vi trenger inspirasjon utenfra. Jeg husker mange svenske trenere som klarte å skape en vinnerkultur, påpeker Hoff, og gjentar slakten av norske trenere og ledere.

Optimisme

Men i Trondheim er det optimisme. Ikke minst takket være trener Kåre Ingebrigtsen og måten han bygger og leder laget på.

POPULÆR:  Nicklas Bendtner i Sandefjord onsdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
POPULÆR:  Nicklas Bendtner i Sandefjord onsdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

- Vi trauste trøndere synes det går riktig vei. Vi har tålmodighet til å vente på mer magi fra Bendtner, sier talsperson Espen Viken i supportergruppa Kjernen.

Han utdyper:

- Tenkemåten til Kåre. Arbeidet til Bendtner. Og ikke minst resultatene. Vi er ikke i Europa ennå. Men vi er fornøyde med å få en spiller folk snakker høyt om.

Rosenborg møter Molde til storkamp på Lerkendal lørdag kveld.

- Vi skal avslutte uka på best mulig måte, sier Bendtner til Rosenborgs Facebook-side.