Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nicklas Bendtner til Rosenborg

Bendtner har en plan med overgangen til Rosenborg: - Jeg skal klare det her

Nicklas Bendtner ble onsdag presentert i Marbella.

NUMMER NI: Bendtner fikk Rosenborg-trøya, og møtte media på Marbella onsdag. 
NUMMER NI: Bendtner fikk Rosenborg-trøya, og møtte media på Marbella onsdag.  Vis mer

(Dagbladet): - Jeg følte det var det rette valget for meg. Jeg ser meg som en stor del av prosjektet, sier Nicklas Bendtner på pressekonferansen.

Superspissen viste frem sin nye drakt med tallet ni på ryggen. Overgangen til Rosenborg er en del av planen for å komme tilbake på landslaget.

- Jeg vil vende tilbake på landslaget. Jeg har klare ambisjoner om å dra tilbake fortest mulig. Jeg skal klare det her, forteller dansken.

Samtidig ønsker dansken å bevise seg også i Norge.

- Jeg vil gjerne bevise noe for meg selv hver gang. Jeg gleder meg til å gjøre det RBK-fansen, som jeg har hørt er fantastiske fans. Alt skal nok gå som det skal.

Alle ble overrasket

Rosenborgs hovedtrener Kåre Ingebrigtsen fortalte at han ble tatt litt på sengen da trønderne fikk tak i dansken.

- Det var overraskende at vi fikk Nicklas hit, både for meg og spillerne. Det er en spiss som kan være med å hjelpe oss ut i Europa, som er klubbens store mål, forteller Ingebrigtsen.

RBK-treneren er forberedt på å bruke den siste måneden før seriestart i Eliteserien på å få Bendtner i kampform.

- Han er en fantastisk målscorer. Han kan score med høyrefoten, venstrefoten og på hodet. Det er fantastisk spiss vi har fått tak i. Nå må vi bruke en måned å få han i kampform, så skal det bli morsomt for supporterne.

Signerte mandag

Bendtner ble Rosenborg-spiller på mandag da han skrev under på en stor kontrakt med trønderne. Tirsdag ettermiddag ankom dansken lagets hotell i Marbella.

Onsdag var Bendtner på klar for sin første trening med sin nye norske klubb under treningsleiren i Marbella.

Nicklas Bendtner kom fra et mislykket opphold i Nottingham Forest. I Championsship-klubben ble det to mål og to målgivende pasninger på totalt 15 kamper i serien.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media