KRITISERES: Nicklas Bendtner holdt ikke maska under markeringen i går, og blir kritisert hardt hjemme i Danmark. Foto: AFP/GRAHAM STUART
KRITISERES: Nicklas Bendtner holdt ikke maska under markeringen i går, og blir kritisert hardt hjemme i Danmark. Foto: AFP/GRAHAM STUARTVis mer

Bendtner hudflettes av Mølby

Smilte under Speed-markering i går.

(Dagbladet): - Smakløst, meldte TV2-kommentator Morten Langli på twitter i går ettermiddag.

Han var ikke den eneste som syntes det var ubehagelig å se danske Nicklas Bendtner smile forsiktig, mens Molineux hyllet avdøde Gary Speed med ett minutts applaus før avspark mellom Wolves og Sunderland.

• TV 2: Her ser du klippet av en smilende Bendtner

Også i Danmark får Sunderland-spissen gjennomgå, de fleste danske aviser er kritiske og omtaler landslagspissens oppførsel.

- Bildet av Bendtner går verden rundt, sier tidligere Liverpool-stjerne Jan Mølby i TV-programmet «Onside» på dansk TV 3.

Tidligere FCK-direktør Niels-Christian Holmstrøm er enda krassere i debattprogrammet 'Fotbold uten filter'.

- Det er mangel på resepekt, umodent og tenåringsaktig. Han må legge slike manerer fra seg og konsentrere seg om fotballen.

Arrogant og selvopptatt Mølby mener det er vanskelig å si hva Bendtner mente med sitt smil under Speed-markeringen, men er klar på hvordan det oppfattes utad.

- Allerede nå merker vi hetsen, sier Mølby og signaliserer at ofte breiale Bendtner kan takke seg selv for det.

- Folk begynner å bli litt lei av ham, de sier han er arrogant og så opptatt av seg selv. Men jeg tror ikke det er mangel på respekt. Niklas vet godt hva Gary Speed betydde for engelsk fotball.

- Det er en uheldig situasjon, Nicklas må komme med en forklaring.

Den tidligere Danmark-kjempen spådde i går at Bendtner ville bli en snakkis i dagens britiske aviser, men der er gliset lite omtalt.

Daily Telegraph skriver om Danmark-spissen, men velger i stedet å spå en totalkrasj mellom Bendtner og Sunderlands nye sjef Martin O'Neill.

En kollisjon som bare kan ende med en dansk exit.

- Spilleren bare venter på at Barcelona eller Real Madrid skal ringe ham. Manageren må så bestemme seg for om han skal bringes ned på jorda med et brak, eller få være i fred med sine vrangforestillinger, skriver avisa og legger til at Bendtner sjelden gir ballen til lagkamerater i bedre posisjon.

Forfengelig - Bendtner spiller for seg selv og O'Neill vil ikke tolerere slik forfengelighet.

Danmark-stjernen har bare scoret to mål for Sunderland siden han ble leid ut fra Arsenal i sommer, og i Daily Express får han stryk også for slapp innsats i 1-2-tapet mot Wolves i går.

- Spesielt Bentner var skuffende, skriver The Guardian.

PÅ TRIBUNEN: Sunderlands nyansatte manager Martin O'Neill (i midten) var på tribunen da Gary Speed ble minnet med et minutts applaus på Molineux i går. Foto: REUTERS/Darren Staples
PÅ TRIBUNEN: Sunderlands nyansatte manager Martin O'Neill (i midten) var på tribunen da Gary Speed ble minnet med et minutts applaus på Molineux i går. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer