Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsene Wenger ferdig i Arsenal

Bendtner hyller Wenger:
- En viktig mann for fotballen

Rosenborg-spiss Nicklas Bendtner spilte for Arsenal i ti år.

GODT FORHOLD: Nicklas Bendtner hyller Arsene Wenger. Her på en pressekonferanse tilbake i 2010. Foto: AP Photo/Paulo Duarte
GODT FORHOLD: Nicklas Bendtner hyller Arsene Wenger. Her på en pressekonferanse tilbake i 2010. Foto: AP Photo/Paulo Duarte Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LERKENDAL/OSLO (Dagbladet): Fredag annonserte Arsenal at Arsene Wenger gir seg som manager etter sesongen. Etter 22 år tar noen andre over roret i London-klubben.

I løpet av de 22 årene har Rosenborg-spiller Nicklas Bendtner også vært innom Arsenal. Dansken var der fra 2004 til 2014, med unntak av noen utlån.

- Først og fremst synes jeg at man skal hylle det han har gjort i Arsenal. Han er den lengstisttende i Premier Leagues historie. Nå vil han ha nye utfordringer, og gir stafettpinnen videre. Han må huskes som en viktig mann for fotballen i England, sier Bendtner til Dagbladet.

Godt forhold

Bendtner følger med på Arsenal, og ser kamper når han kan. Nå er han spent på å se hvem som blir storklubbens neste manager.

- Det blir spennende å se hvem som kommer for å ta over. De har heldigvis god tid til å finne en god erstatter, sier Bendtner.

Han betegner sitt forhold til Wenger (68) som godt.

- Han betyr jo mye for meg, det var han som fikk meg til Arsenal i tidenes morgen. Jeg ville gjerne spille for ham. Vi har egentlig alltid hatt et godt forhold, og en gjensidig respekt. At man har sine uenigheter, er normalt i fotballen. Vi har hatt et fint forhold, sier Bendtner.

Takket for seg

Arsène Wenger tok over som Arsenal-trener tilbake i 1996. I et avskjedsbrev takker Wenger støtteapparatet, spillerne, styret og fansen.

- Etter en nøye vurdering og diskusjoner med klubben føler jeg det nå er riktig for meg å gå av etter denne sesongen, sier Wenger i pressemeldingen.

- Jeg er takknemlig for å ha hatt privilegium til å trene denne klubben i så mange minneverdige år, fortsetter franskmannen.

I løpet av sine 22 år i klubben tok han Arsenal til topps i ligaen tre ganger og i FA-cupen sju ganger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!