POPULÆR: Nicklas Bendtner blir intervjuet av journalister etter 3-0-seieren over Odd søndag. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix
POPULÆR: Nicklas Bendtner blir intervjuet av journalister etter 3-0-seieren over Odd søndag. Foto: Ole Martin Wold / NTB ScanpixVis mer

Eliteserien

Bendtner-hysteriet ikke alle forstår: - Historien om den fortapte sønn

Danske aviser skriver side opp og side ned om profilens Rosenborg-eventyr. 

Han spiller i den 25. beste ligaen i Europa. Antall mål i klubber de fem siste åra begrenser seg til seks (!).

Likevel bruker den danske avisa Ekstra Bladet tre sider på Nicklas Bendtner (29) i dag. Tabloidkollega BT bruker to. Hva er det med den nye Rosenborg-spissen? Hype eller verdensklasse?

Ifølge PR-ekspert Andreas Hansen er sirkuset rundt Bendtner kort fortalt «historien om den fortapte sønn».

- Han var et kjempetalent. Men uten å være den store fotballeksperten, kan du si at talentet er uforløst, sier Hansen til Ekstra Bladet.

Han mener mye av forklaringen til interessen ligger her. Bendtner har en pakke rundt seg - også med ville ting på privaten - som gjør at media er med på å kaste bensin på bålet.

Bombe

Bendtner har en fortid i blant annet Arsenal, Juventus, Wolfsburg og Nottingham. At Rosenborg skulle klare å hente en spiller med en slik bakgrunn, slo ned som en bombe da nyheten ble kjent.

Sannheten er likevel at Bendtner ikke har levert på stabilt, høyt nivå på mange år. I 3-0-seieren over Odd - der han sørget for den forløsende 1-0-scoringen - kåret en lokal Lerkendal-jury ham til banens beste.

EKSTRA BLADET I DAG: Den danske storavisa prioriterer Bendtner og Rosenborg foran dansk fotball. 
EKSTRA BLADET I DAG: Den danske storavisa prioriterer Bendtner og Rosenborg foran dansk fotball.  Vis mer

- I forhold til merkenavnet er det et smart trekk å gå ned i lønn i en lavere rangert liga. På den måten kan det reelle nivået hans stå i stil med de spillemessige utfordringene. Forhåptenligvis for Bendtner er det slutt på at han faller igjennom sportslig, sier Andreas Hansen, direktør i PR-byrået Propr.

- Dette vil gi ro. Nå vil ikke historien om Bendtner handle om hvorfor han ikke lenger er på laget. Nå vil det handle om at han scorer mål og har suksess.

Han fortsetter:

- Man skal passe seg for å sette Bendtner opp på en pidestall, bare fordi han scoret i ligadebuten. Med overgangen til norsk fotball signaliserer han at det er slutt på de store, sportslige ambisjonene. Nå gjelder det å levere sportslig og privat.

Norske medier ville

PR-eksperten mener å vite at norske medier «er ville» etter Bendtner. Og naturligvis var han også fokuset etter Odd-kampen. I morgen venter en ny batalje i Eliteserien - mot Sandefjord borte. Allerede nå er det forhåndssolgt 4000 billetter, på en stadion som tar 6000 tilskuere.

På en dobbeltside i dag fokuserer avisa BT på at Bendtner og Rosenborg er den perfekte match. Mange innlegg på bakerste stolpe passer 194 centimeter høye Bendtner som hånd i hanske.

- Det er slett ingen tvil om at han er prototypen på den angriperen som de (Rosenborg) vil og skal ha, sier tidligere Strømsgodset-trener David Nielsen, som nå er i Lyngby.

- Stykke igjen

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen uttalte seg med hakket mindre eufori etter Odd-kampen. Og kanskje var han den mest realistiske. Heller ikke fotballekspert Kjetil Rekdal mente at han var banens beste spiller. Rekdal trakk i stedet fram landsmannen Mike Jensen.

- Bendter har et stykke igjen. Nicklas er en god spiller, men det handler like mye om at vi må bli kjent med hverandre og at vi får utnyttet ham enda mer, sier Ingebrigtsen.

- Vi ser jo hvordan han er feilvendt når vi spiller opp på ham. Vi må lære oss å kjenne Nicklas bedre. Det tror jeg vi gjør ganske fort.

BT I DAG: Avisa har snakket med eksperter som mener Bendtner og Rosenborg er den perfekte match.
BT I DAG: Avisa har snakket med eksperter som mener Bendtner og Rosenborg er den perfekte match. Vis mer
Eliteserien
Rosenborg11003-03
Sarpsborg11003-13
Stabæk11003-13
Strømsgodset11003-13
Lillestrøm11002-13
Molde11001-03
Vålerenga11001-03
Brann10101-11
Tromsø10101-11
Sandefjord10011-20
Kristiansund10010-10
Viking10010-10
Aalesund10011-30
Haugesund10011-30
Sogndal10011-30
Odd10010-30