SCORET TO: Nicklas Bendtner mot Brann.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SCORET TO: Nicklas Bendtner mot Brann. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Eliteserien 2017

Bendtner innrømmer etter Brann-bråk: - Så vidt jeg kunne se var jeg i offside

Nicklas Bendtner scoret to mål da Brann gikk på sitt fjerde tap på rad.

  • Brann-Rosenborg 0-3 (0-0)

BERGEN (Dagbladet): - Vi fikk ikke til det spillet vi ønsker. Vi scorer og det er bra. Så vidt jeg kunne se på skjermen var det offside (på 0-2-målet). Jeg ventet på fløyta, men kunne ikke vite om jeg var offside eller ikke. Derfor fortsatte jeg, sier Nicklas Bendtner til Eurosport.

Rosenborg var litt halvdau i beina etter St. Petersburg-tur tidligere denne uka, mens Brann hadde mye å revansjere etter tre tap på rad. Bergenserne kjemper også om å være nest,- eller tredjehest i serien. Gulroten er en Europacup-kvalik-billett neste sesong.

Hjemmelaget åpnet best, og det var tydelig at Rosenborg var mer interessert i å trille balle og løpe av seg stiv- og stølheten etter et hardt kampprogram den siste uka.

To annullerte mål
Bergenserne på sin side var overraskende offensive. De rødhvite hadde et godt tak på gjestene, men det ble få sjanser i løpet av de 45 første minuttene. Brann var imidlertid nærmest. I det 15 minutt ble et mål annullert for hands. Halvtimen seinere satt Branns Jonas Grønner ballen i nettet, men denne gang ble han avblåst for offside.

Rosenborg skapte veldig lite i første omgang. Det nærmeste trønderne kom mål, var et frispark fra 20 meter fra Pål André Helland. Men skuddet gikk rett i fanget på Piotr Leciejewski.

Brann fikk for første gang på lenge applaus da de gikk til pause.

Bendtner-show
Det var et helt annet Rosenborg-lag som kom på banen etter pause. Da ble tempoet skrudd opp, og det ble fort tydelig at det er nivåforskjell mellom årets serieleder, og Brann.

Mike Jensen kom inn på banen etter noen minutter inn i andre omgang. Han satt fart på midtbanen til Rosenborg. Etter 54 minutter fikk han driblet seg fri utenfor Branns 16-meter. Skuddet hans ble på ishockey-vis snappet opp av Bendtner inne på femmeter. Mesterlig mottak, og dermed kunne dansken runde Branns keeper og enkelt sette ballen i mål.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Offside-mål
Fem minutter seinere var Rosenborgs toppscorer på ferde igjen. Også denne gang mottar han ballen inne i Branns 16-meter, og scorer. Men TV-bildene viste at han var en meter eller to offside da han mottok ballen.

- Vi så på reprisene nå at Helland var borti ballen og da skal det være offside på Bendtner, sa Eurosport-kommentator Kjetil Rekdal, som likevel ville ha flere bilder før han kunne konkludere med noe.

- Da skal det være en soleklar offside, Kjetil. Hvordan linjedommeren unngår å se det …, kontret Kenneth Fredheim.

Dette medførte at drøyt 13 tusen tilskuere på stadion naturlig nok hisset seg opp. Det ble også kastet noen småting inn på banen, og speaker måtte be publikum roe seg kraftig ned.

- Ja, Dette er ikke bra. Det er lov å være engasjert og vise temperament, men å kaste ting på banen ..., sa Kjetil Rekdal.

I det 89 minutt er det slutt. Da setter Milan Jevtovic inn 0-3 til trønderne.

Raser på tabellen
Brann har lenge lagt helt der oppe i kjølvannet av Rosenborg og snust på andreplassen. Nå raser bergenserne på tabellen. Brann har nå 40 poeng, og ligger på en femteplass. Det er fire poeng opp til Sarpsborg 08 på tredjeplass.

Brann har tapt fire kamper på rad, men mot Rosenborg fant de tilbake til den offensive formen de har savnet lenge. Rosenborg var grådig effektive, mens Brann langt på vei var det beste spillende laget i denne kampen.