Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nicklas Bendtner lovprises av Ingebrigtsen og Zekhnini

Bendtner kan få ny rolle i RBK: - Han driver en egen idrett

Til Dagbladet sier Nicklas Bendtner at han gjerne tar utfordringen som trener Kåre Ingebrigtsen vil gi ham. Rosenborgs nr. 9 får trolig rollen som nr. 10 og servitøransvaret det medbringer.

SERVITØR: Nicklas Bendtner ble Eliteseriens toppscorer i fjor. Framover kan han få en servitørrolle. Foto: Bildbyrån
SERVITØR: Nicklas Bendtner ble Eliteseriens toppscorer i fjor. Framover kan han få en servitørrolle. Foto: Bildbyrån Vis mer

ÅRÅSEN (Dagbladet): Rosenborg har kommet på seierssporet igjen, men det trønderske maskineriet flyter fremdeles ikke slik det skal. Med unntak av utklassingen av Molde, har RBK vært et stykke unna sitt toppnivå i 2018.

Det store spørsmålet er hvordan laget skal komponeres. 4-3-3 med en V-formet midtbane, altså et anker sammen med to indreløpere, ligger i klubbens tydelige og bunnsolide ryggmarg.

Men med Alexander Søderlund tilbake på Lerkendal sammen med Nicklas Bendtner har Rosenborg to typiske midtspisser som begge trives best i den ene spissplassen trønderne har i sin 4-3-3-formasjon.

Innledningsvis ble løsningen å benke Søderlund fra start. Dernest ble Bendtner flyttet ut på venstrekanten for å få plass til den norske landslagsspissen i midten. Det ga umiddelbar avkastning i 4-0-triumfen mot Molde, men fungerte ikke like strålende mot Bodø/Glimt og Start, til tross for to nye seirer.

Jakten etter den ideelle løsningen fortsetter, og i mesterfinalen mot Lillestrøm testet trener Kåre Ingebrigtsen ut Bendtner i en ny rolle som offensiv midtbanespiller, hengende bak midtspissen. Mot LSK var det stortalentet Erik Botheim som fikk spissrollen, men framover er det Søderlund som skal dyrkes inn her.

Bendtner om sin nye rolle

Til Dagbladet forteller både Bendtner og Ingebrigtsen at de ble veldig fornøyd med svarene de fikk på Åråsen. Den danske stjernespilleren blomstret i 10-errollen hengende bak spissen i en ny utgave av RBK, hvor Bendtner fikk mye mer ballkontakt og fikk brukt sitt blikk, spilleforståelse og basisteknikk i verdensklasse.

Konklusjon: Svarene var så gode at Ingebrigtsen vil se mer av nettopp det.

- Kåre vil gjerne bruke deg mer i en offensiv midtbanerolle. Liker du ideen, Nicklas?

KAPTEIN: For andre gang i karrieren fikk Nicklas Bendtner bære kapteinsbindet under en tellende kamp. Da tok han like godt ansvar og scoret kampens eneste mål og løftet trofeet foran sine unge lagkompiser. Foto: Bildbyrån
KAPTEIN: For andre gang i karrieren fikk Nicklas Bendtner bære kapteinsbindet under en tellende kamp. Da tok han like godt ansvar og scoret kampens eneste mål og løftet trofeet foran sine unge lagkompiser. Foto: Bildbyrån Vis mer

- Venstreving, høyreving, spiss eller 10-er. Det spiller ikke så stor rolle for meg hvor jeg spiller, sier Nicklas Bendtner til Dagbladet og smiler.

- Jeg har spilt i 10'er-rollen mange ganger før. Det ligger naturlig for meg. Det gjør at jeg får ballen mer enn som spydpiss. Det liker jeg. Det er en posisjon hvor det er viktig med godt overblikk. Jeg tar gjerne flere kamper i denne posisjonen, forteller dansken videre til Dagbladet.

Gang etter gang åpnet den tidligere Arsenal- og Juventus-spissen opp LSK-forsvaret i mesterfinalen torsdag, i kraft av sin unike førstetouch i kombinasjon med blikket og orienteringen i forkant.

- Driver en egen idrett

Ingebrigtsen likte veldig godt det han så. Den lille formasjonsendringen - og Bendtners nye rolle i laget - gjorde at Rosenborg fikk utnyttet 30-åringens ekstremferdigheter langt oftere og langt mer effektivt.

- Nicklas trives og ikke minst spiller bra i 10'er-rollen. Det er noe vi har tenkt på en stund. Vi ønsker å ha flere måter å spille på og ulike måter å bruke Nicklas på. Han har at fotballhode og ferdighetsnivå som er veldig sjeldent, sier Kåre Ingebrigtsen til Dagbladet.

POPULÆR: Alle vil ha en bit av Nicklas Bendtner. Foto: Bildbyrån
POPULÆR: Alle vil ha en bit av Nicklas Bendtner. Foto: Bildbyrån Vis mer

- Det handler om å teste og prøve litt. Vi har øvd mye på dette på trening i forkant, og da så det bra ut. Det gjorde det også mot Lillestrøm, fortsetter han.

Ingebrigtsen lovpriser danskens kvaliteter. Han håper unge norske spillere studerer Bendtner for å suge til seg mest mulig lærdom.

- Nicklas har ro og ferdigheter som er helt unike. Vi må få alle unge spillere til å se og lære av Nicklas. Alt han gjør er skikkelig og av høy kvalitet. Det er ikke feilpasninger og slurvepasninger. Det er klasse hver gang. Nicklas driver en egen idrett i eliteserien på dette området, sier RBK-treneren.

Vil utvide eksperimentet

Mot LSK torsdag snudde Rosenborg V-en på midtbanen. I stedet for ett midtbaneanker og to indreløpere, gikk trønderne ut med to sittende midtbanespillere og Bendtner i en framskutt, fri offensiv midtbanerolle.

- Den åpenbare fordelen med denne justeringen er at dere får utnyttet Bendtners styrker bedre. Hvor viktig er det for kollektivet Rosenborg?

- Det er en stor fordel at vi får Nicklas mer involvert og at han i større grad kan sette opp andre. Han er ikke bare en avslutter, og kan spille både i en 10-errolle og sentralt på midtbanen. Vi må få brukt det fotballhodet mest og best mulig, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Disse erfaringene betyr vel at Bendtner vil få flere kamper i denne 10'er-rollen?

- Ja, det var i hvert fall ikke noe i Lillestrøm-kampen som tilsier at vi ikke skal prøve det igjen. Det er godt mulig at Nicklas vil spille mer i den rollen. Det er veldig aktuelt, røper RBK-treneren.

- Hva vil du kalle denne «nye» formasjonen?

- Det er en 4-3-3-variant hvor vi snur V-en på midtbanen, der Nicklas har en friere rolle. Samtidig har han en defensiv oppgave som han løser veldig bra. 4-4-2 spiller vi ikke. Da spiller vi heller 4-2-4, vi, sier Ingebrigtsen og smiler.

Kan ende opp som stopper?

Bendtner er så fotballsmart at han fort kan ende opp som midtbaneanker og kanskje stopper senere i karrieren. Det tror i hvert fall Kåre Ingebrigtsen.

- De gode spissene ender ofte opp som midtstopper til slutt. Da er det i hvert fall ikke noe problem med frispilling om vi har Nicklas der. For oss er det viktig å involvere han mye, sier han til Dagbladet.

For Bendtner gjelder det å overbevise mest mulig framover, både for å hjelpe Rosenborg som klubb og seg selv til en plass i Danmarks VM-tropp i Russland.

- I hvilken posisjon tror du Åge Hareide helst vil bruke deg på landslaget?

- Det må du spørre Hareide selv, svarer Bendtner til Dagbladet med et smil om munnen.

- Vi kan godt snakke om landslaget, men akkurat nå vil jeg ha fokus på Rosenborg.

Skryt fra Zekhnini

Dansken får mye skryt av lagkompisene, deriblant nykommer Rafik Zekhnini.

- Bendtner og jeg er gode kompiser. Vi har det fett sammen og trives også i lag på banen. Han er en fin type og en nydelig fotballspiller, sier Zekhnini til Dagbladet.

- Vil du prøve å lokke ham med tilbake til Italia etter hvert?

- Jeg vet ikke hva planen til Nicklas er. Vi får se hva Fiorentina og han gjør. Jeg koser meg i hvert fall med ham som lagkompis i Rosenborg, sier 20-årinegn.

Neste oppgave for Rosenborg er bortekampen mot Strømsgodset i Drammen søndag kl. 20.00. Selv om Tor Ole Skulleruds menn bare har åtte poeng på de seks første kampene og har variert voldsomt i prestasjonene, er toppnivået deres skyhøyt, spesielt på kunstgress.

- Det blir en tøff batalje i Drammen, men vi drar dit for å vinne tre poeng, varsler Ingebrigtsen.

- Hvem ser dere på som den største gullutfordreren deres?

- Brann ser gode ut og er i bra slag, men vi har bare spilt seks kamper. Vi er ikke inne i gullkampen engang ennå, så først får vi komme oss dit, sier RBK-sjefen og smiler lurt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media