I FORM: Nicklas Bendtner er i ferd med å markere seg stadig mer i Rosenborg-trøya. Prestasjonene har også ført ham tilbake til det danske landslaget. Foto: NTB Scanpix
I FORM: Nicklas Bendtner er i ferd med å markere seg stadig mer i Rosenborg-trøya. Prestasjonene har også ført ham tilbake til det danske landslaget. Foto: NTB ScanpixVis mer

VM-kvalifisering

Bendtner kastet pute i hodet på Hareide

Men ingen sure miner. Tvert imot skryter landslagstreneren av Rosenborg-dansken: - En sosialt meget flink mann.

(Dagbladet): Mens Norge er skjøvet ut i det ytterste mørket i VM-kvalifiseringen, står Danmark overfor to svært spennende kamper. Først venter Montenegro borte 5. oktober, deretter Romania hjemme 8. oktober.

Polen (19 poeng), Montenegro (16 poeng) og Danmark (16 poeng) skal gjøre opp om de to første plassene i gruppe E.

For andre samling på rad har Danmarks landslagstrener, Åge Hareide, tatt med Rosenborgs Nicklas Bendtner (29). Og han er full av lovord om Bendtners bidrag, både på og utenfor banen.

COMEBACK: Danmark slo Polen 4-0 den 1. september. Kampen var et comeback for Nicklas Bendtner på landslaget. Til høyre trener Åge Hareide. Foto: Liselotte Sabroe / NTB Scanpix
COMEBACK: Danmark slo Polen 4-0 den 1. september. Kampen var et comeback for Nicklas Bendtner på landslaget. Til høyre trener Åge Hareide. Foto: Liselotte Sabroe / NTB Scanpix Vis mer

- Han har vært svært god på banen. Og det er ikke bare formen jeg ser positivt på, men også hans tilstedeværelse i troppen. Der er han meget, meget god, sier Hareide til BT.

God stemning

Avisa kan fortelle en historie fra forrige bortekamp mot Armenia. Laget hadde vunnet 4-1, stemningen var god - og på flyet hjem utviklet det seg til en putekrig. En av putene fra Bendtner traff Hareide i hodet.

Hareides svar til Bendtner: Et smil.

- Han er en sosialt meget flink mann, påpeker landslagstreneren.

- Han er positiv og glad, og det er viktig å ta dette med inn på landslaget. Han var oppriktig glad for å være tilbake sist, og det viste han overfor lagkameratene sine. Det er positiv energi.

Leverer

Hareide har vært på flere turer til Lerkendal. Der har han snakket med blant andre sportslig leder Stig Inge Bjørnebye om Bendtner.

Hareide sier:

- Jeg vet at de er meget, meget fornøyd med ham i Rosenborg. Han leverer på trening og passer på de unge guttene.

- Han er en god avslutter. Det viste han på det første målet mot Lillestrøm i helga.

Stor interesse

Rosenborg møter Sarpsborg 08 til toppkamp søndag. Deretter bærer det rett på landslagssamling for Bendtner.

Også Rosenborg-kollega Mike Jensen er tatt ut i troppen, som teller 23 mann.

Hjemmekampen mot Romania har allerede solgt over 30 000 billetter. Det tyder på fullt hus i Parken.

Gruppe E
Polen861118-1119
Montenegro851218-716
Danmark851218-716
Romania82338-89
Armenia82068-196
Kasakhstan80264-222