Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bendtner i Rosenborg

Bendtner klager på været i Trondheim

Men ellers stortrives dansken i sin nye klubb. 

STORSIGNERING: Nicklas Bendtner har funnet seg til rette i Trondheim, men er ikke helt fornøyd med været. Foto: NTB Scanpix
STORSIGNERING: Nicklas Bendtner har funnet seg til rette i Trondheim, men er ikke helt fornøyd med været. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den danske klassespissen Nicklas Bendtner (29) har funnet seg godt til rette i Rosenborg. Søndag er det storkamp mot Odd på Lerkendal - og Bendtner kan på alvor starte sitt norske eventyr.

Så da er vel alt fryd og gammen? Nei, ikke helt.

- Nå har jeg vært her i to uker, så det er på tide å få se sola litt!

Dette forteller Bendtner til Adresseavisen. Han flirer. Været er ikke helt som de første dagene etter signeringen. Da var laget på treningsleir i Marbella i Spania. Det var blå himmel, 20 grader - og en bedre start kunne han knapt fått.

Rosenborg-gutta satt i bar overkropp ved bassengkanten. Verre er det på treningsfeltet utenfor Lerkendal stadion.

- Når vi starter treningen er det kaldt, men etter å ha kommet i gang kommer varmen, forteller Bendtner, som ikke er helt ukjent med kulde.

Stillongs

Under Mesterfinalen mellom Brann og Rosenborg onsdag, var dansken den eneste som spilte med stillongs. Dette ble bemerket av kommentatorparet Kenneth Fredheim og Kjetil Rekdal.

DEKKET SEG TIL: Nicklas Bendtner var den eneste som spilte med stillongs da Rosenborg slo Brann 2-0 i Mesterfinalen onsdag. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
DEKKET SEG TIL: Nicklas Bendtner var den eneste som spilte med stillongs da Rosenborg slo Brann 2-0 i Mesterfinalen onsdag. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

- Det er ikke noe kaldere i Bergen enn i København og Nottingham, påpekte Rekdal.

Bendtner bor foreløpig på hotell i Trondheim, men jakter på en leilighet. Overfor Adresseavisen understreker han at han stortrives. Kafé- og restaurantbesøk er det også blitt tid til.

- Det er aldri noe negativt, sier han om folk som vil bort og hilse på.

Stor oppmerksomhet

Bendtners overgang fra Nottingham til Rosenborg har ført til stor oppmerksomhet rundt norsk fotball i Danmark. Kamper skal vises på TV.

I bunn ligger det et desperat håp om at 29-åringen - med en fortid i Arsenal og Juventus - skal våkne som fotballspiller igjen. Dette vil til syvende og sist komme landslaget til gode.

Danmark savner en goalgetter av Bendtners kaliber. Blomstrer han i Rosenborg - og får klubben inn i Champions League - har trener Kåre Ingebrigtsen skutt gullfuglen. En skadet og ustabil Bendtner kan fort bli en belastning på lønnsbudsjettet.

Men foreløpig er det optimisme. Og snart kommer helt sikkert våren til Trondheim også.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media