ANMELDT FOR VOLD: Nicklas Bendtner. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
ANMELDT FOR VOLD: Nicklas Bendtner. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Nicklas Bendtner:

Bendtner kontaktet Rosenborg om «uheldig hendelse» i København

Rosenborg uttaler seg om episoden Nicklas Bendtner var involvert i natt til søndag.

RBK opplyser at Nicklas Bendtner er ventet tilbake på trening i morgen.

- Nicklas er tilbake i morgen. Da setter vi oss ned sammen med Nicklas, så får vi se hva vi gjør videre, sier Tove Moe Dyrhaug til TV 2.

- Spillerne som er i at arbeidsforhold med Rosenborg, møter på trening til avtalt tid. Det er veldig viktig. Når dem har frihelger, er det frihet under ansvar, sier hun videre.

Rosenborg opplyser i en pressemelding at de søndag formiddag ble orientert om en «uheldig hendelse» hvor Nicklas Bendtner hadde vært involvert.

- Det var en svært nedbrutt Nicklas Bendtner som selv kontaktet klubben og informerte om hva som hadde skjedd, skriver klubben i pressemeldingen.

Klubben opplyser at de har brukt hele søndagen til å innhente fakta, og at de har svart media så godt de kan uten å kunne gå i detaljer.

Det var natt til søndag at en sjåfør hos taxiselskapet DanTaxi ble overfalt i København.

- Jeg kan bekrefte at det har vært et alvorlig overfall på en av våre sjåfører i natt. Sjåføren ligger på operasjonsbordet med brukket kjeve, opplyste kommunikasjonssjef i DanTaxi, Rasmus Krochin, overfor BT.

Han sier det er levert en anmeldelse, og ifølge kommunikasjonssjefen dreide det seg om Nicklas Bendtner (30).

Politiet bekreftet også overfor avisa at de natt til søndag mottok en anmeldelse for vold mot en taxisjåfør, uten å si noe om gjerningsmannens identitet.

Ifølge Ekstra Bladet ble spissen pågrepet natt til søndag og siktet etter «den milde voldsparagrafen 244».

Seinere ble Bendtner løslatt, skriver avisa.

- Nicklas har i noen dager vært i København for opptrening etter skade og skal etter planen være tilbake i Trondheim i løpet av de første dagene i denne uka. Vi vil da i fred og ro gå gjennom det som har skjedd og vurdere hvordan klubben skal reagere. Vi vil behandle Nicklas på den måten han har krav på uansett handling, skriver Rosenborg i pressemeldingen.

Klubben opplyser at de har vært i kontakt med det danske taxiselskapet og orientert dem om hva klubben vurderer å foreta seg, samtidig som de har beklaget hendelsen uten å ha fullstendig kjennskap til detaljene.

- Om saken havner i rettssystemet er vi trygg på at det danske rettssystemet håndterer denne saken på riktig måte, skriver Rosenborg.

Danske Ekstra Bladet skriver mandag ettermiddag at hårvoksprodusenten IdHAIR har besluttet å avslutte samarbeidet med måltyven etter episoden i København.

Bendtner har hatt en rolle som "Global Brand Ambassadør" for selskapet.