TILGJENGELIG: Nicklas Bendtner fortalte at han alltid er tilgjengelig for pressen hvis de har en avtale. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
TILGJENGELIG: Nicklas Bendtner fortalte at han alltid er tilgjengelig for pressen hvis de har en avtale. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.Vis mer

Nicklas Bendtner på Rosenborgs pressetreff onsdag

Bendtner lite imponert av Northug-spørsmål: - Ikke derfor jeg er her

Dansken ba om seriøse spørsmål på onsdagens pressetreff på Lerkendal.

(Dagbladet): Nicklas Bendtner fikk servert godt med spørsmål på pressetreffet på Lerkendal onsdag, som Adressa sendte live. Det var ikke alle spørsmålene som falt i god jord.

- Petter Northug, har du hørt om han?

- Ja, jeg har fått vite noen ting, sa Bendter på spørsmål fra VG.

- Han vil gjerne vise deg nattelivet i Trondheim, blir du med på det?

- Det er ikke derfor jeg er her. Kanskje vi skal ta noen seriøse spørsmål i stedet for å snakke om ting som ikke er relevante? kontret Nicklas Bendtner.

Dansken fikk spørsmål om hvor mange mål han vil score, og at Nils Arne Eggen vil se dansken i tre måneder før han er sikker på han er den rette spissen. I tillegg til Eggen, er Petter Northugs øyne også rettet dansken.

- Jeg har sett litt på historikken til Bendtner. Det er en del klubber i England hvor vi ikke har de samme nattlige tilbudene som i Trondheim. Jeg tror det blir litt trist, men jeg håper jeg kan guide ham litt rundt. Det går faktisk an å møtes på Downtown og ta en kaffe også, sa Northug til Dagbladet etter sprinten i Drammen.

STAR STRUCK: Northug vil gjerne møte Bendtner.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STAR STRUCK: Northug vil gjerne møte Bendtner. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Ambisiøs klubb

Til tross for Bendtners korte tid i Rosenborg, har han positive inntrykk av klubben.

- Nå er det min første tid her i Trondheim, men man legger merke til at det er en klubb med ambisjoner og et høyt nivå. Jeg gleder meg til å bli en del av det og få bli en del av det. Nå er det første trening, så får vi se tiden an, fortalte Bendtner.

Northug tror det skal bli vanskelig for Eliteserie-forsvarerne å stoppe Bendtner, men at han selv er avhengig av én ting.

- Han har definitivt diskutert det med Mike Jensen og den gjengen. Hvis Bendtner er motivert, har jeg vanskelig for å se at forsvarsrekka i Kristiansund klarer å holde unna. Alt avhenger av motivasjonen hans.

Vinne serien, pokal og Europa

Det er tre målsetninger dansken har for den kommende sesongen for Rosenborg.

- Som vi snakket om på pressemøtet vil vi gjerne gjøre som vi har gjort de to siste årene, vinne mesterskapet igjen, ta pokalen og være med i Europa. Det er våre tre store mål. Det vil vi gjøre alt for å lykkes med, sa Rosenborgs nysignering.

Bendtner ville ikke spå antall mål han vil score denne sesongen, men at suksessen hans avhenger av kollektivet.

- Hvis vi som lag lykkes, så lykkes jeg også. De overordnede målene mine er at vi vinner de konkurransene vi er med i, og at vi kommer til Europa.