Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bendtner lover Hareide å være 100 prosent skadefri før VM-åpningen

Nicklas Bendtner føler lysken blir bedre for hver dag som går. Han velger å være positiv og håper i det lengste at han får være med Danmark til VM.

ALTERNATIV TRENING: Nicklas Bendtner trente ikke sammen med resten av den danske troppen under onsdagens trening i Helsingør. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau / NTB scanpix
ALTERNATIV TRENING: Nicklas Bendtner trente ikke sammen med resten av den danske troppen under onsdagens trening i Helsingør. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau / NTB scanpix Vis mer

Rosenborgs stjernespiss gikk rett av banen da han kjente at noe var galt i lysken under søndagens 1-2-tap for Brann på Lerkendal. Det lyste fortvilelse av 30-åringens ansikt.

Dagen etter fikk Bendtner oppmuntrende nyheter. Undersøkelsene ga bedre svar enn fryktet. Nå krysser han fingrene for at Danmarks norske landslagssjef Åge Hareide lar han få være med til fotball-VM i Russland.

- Det er 17 dager til vår første kamp (mot Peru 16. juni). Jeg bør være 100 prosent klar innen da. Egentlig regner jeg allerede med å være 100 prosent til avreisen til Russland 11. juni, sier Bendtner.

Bedring

Inntil videre trener han ikke med den danske troppen på gress. Han bruker tiden i styrkerommet og på spinningsykkelen. Han gjør også noen lette øvelser på gresset. Under onsdagens trening gikk Bendtner rundt langs sidelinjen da lagkameratene trente.

Spissveteranen føler lyskeproblemene blir mindre for hver dag som går.

- Jeg kan merke at lysken blir bedre. Det går riktig vei. Jeg kunne gått ut og løpt nå, men det er bedre å ta seg god tid og ikke forhaste seg i gjenopptreningen. Så får det heller ta en dag eller to ekstra til å bli helt klar, sier Bendtner.

Dansken har ikke mange dager å ta av. Allerede mandag skal Hareide ha garanti for at han ikke tar med seg en spiss med småskavanker. Den dagen er det siste frist til å registrere den endelige VM-troppen.

Skjebnedag

Både Bendtner og Andreas Bjelland går glipp av lørdagens testkamp mot Sverige. Bendtner må derfor mandag vise at kroppen er klar for en sommer med potensielt mer enn en måneds hard VM-trening i Russland.

- Vi har hele mandagen til å teste spillerne. Den dagen skal vi bruke på en fornuftig måte. Problemet er at spillerne som har hatt skader, ofte får en ny skade når de trener for fullt igjen, sier Hareide.

Bendtner frykter ikke skjebnedagen rett over helgen.

- Jeg har valgt å være positiv. Det vil selvfølgelig være en kjempeskuffelse om jeg ikke får være med til VM, men det får vi først snakke om hvis det er slik det ender, sier RBK-spissen.

Det er ikke første gang Bendtner har lysketrøbbel kort tid før et VM-sluttspill. Før mesterskapet i 2010 hadde han en skade i venstre lyske. Han ble med til Sør-Afrika og spilte alle Danmarks kamper i gruppespillet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media