Klassescoring: Pål André Helland og Nicklas Bendtner sto for målene da Rosenborg slo Lillestrøm på Åråsen. Video: Fotball Media Vis mer Vis mer

Bendtner-dobbel fikset Rosenborg-seier

Bendtner nærmer seg toppscorertittelen - Rosenborg overlegne på Lillestrøm

To mål fra Bendtner og ett fra Helland sikret RBK-seier.

  • Lillestrøm - Rosenborg 0-3 (0-2)

(Dagbladet): Rosenborg kontrollerte kampen fra start til mål og hadde få problemer med å ekspedere Lillestrøm på Åråsen.

Det var særlig Rosenborgs offensive stjernetrio som viste seg fram. Nicklas Bendtner, Pål André Helland og Samuel Adegbenro var involvert i det meste som bortelaget skapte.

I form

Bendtner var nære å sende bortelaget i føringen etter kvarteret. Pål André Helland slo et strøkent innlegg, men dansken på topp nådde akkurat ikke frem.

En scoring lå i luften for Bendtner og den skulle komme fra et hjørnespark. Ballen fant til slutt veien til Rosenborgs toppscorer som scoret for tredje kamp på rad.

29-åringen har virkelig spilt seg opp i Rosenborg-trøya utover sesongen og blitt mer og mer giftig. 1-0-målet var hans tiende på hans siste femten avslutninger.

Helland-kanon

Lillestrøm virket slitne etter seieren i cupsemifinalen torsdag og på en regntung Åråsen-matte var det Rosenborg som styrte begivenhetene.

Hjemmelaget fikk sin mulighet på en overgang da Erling Knudtzon stjal ballen fra Rosenborgforsvaret, men avslutningen til Shaloze Udoji var altfor svak.

I stedet var det RBK som økte ledelsen. Fra langt og skrått hold vendte Helland opp, og istedet for å slå innlegget som debutant Marko Maric i LSK-målet forventet, bøyde Helland ballen opp i nærmeste kryss.

Rosenborg-kanten er ikke fremmed for å score flotte mål på Åråsen, noe han selv påpekte i pausen.

- Det var vel tredje perla mi her på Åråsen, jeg trives her og synes det er artig å spille mot dem. Det var en stund siden sist, så det var på tide med et lite glansbilde igjen.

Lillestrøm gjorde grep i pausen og satte inn Fredrik Krogstad og Marco Tagbajumi.

Det holdt på å betale seg umiddelbart når Knudtzon igjen løp fra Reginiussen og serverte Krogstad. Innbytteren klarte imidlertid ikke å få avslutningen på mål.

Lillestrøms lille offensiv varte om lag et kvarter og det var på nytt innbytterne som var involvert da Tabajumi nesten fant Krogstad foran mål.

Sikker fra straffemerket

Samuel Adegbenro var et uromoment for LSK-forsvaret og etter 72 minutter kom nigerianeren seg fri inne i feltet. Nigerianeren dro seg ned mot dødlinja og ble klønete bragt over ende av Marius Amundsen.

Nicklas Bendtner var sikkerheten selv fra straffemerket. Den danske landslagsspissen er nå oppe i 14 ligamål, bare ett bak Ohi Omoijuanfo på toppen av toppscorerlista i Eliteserien.

Dermed kunne Rosenborg spare sine viktigste menn de siste minuttene, før de møter makedonske Vardar i Europa League på torsdag.

Rosenborg har nå skaffet seg en luke på ti poeng ned til Brann før bergensernes møte med Vålerenga. Lillestrøm er nummer ti i serien.