Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bendtner om sitt livs nederlag

En bilulykke i 2009 preger fortsatt Nicklas Bendtner.

PREGET: Nicklas Bendtner sier bilulykken tilbake i 2009 har preget ham. Foto: Ryan Byrne/Inpho/REX/NTB Scanpix
PREGET: Nicklas Bendtner sier bilulykken tilbake i 2009 har preget ham. Foto: Ryan Byrne/Inpho/REX/NTB Scanpix Vis mer

Nicklas Bendtner (32) og kjæresten Philine Roepstorff (27) er aktuelle med TV-serien «Bendtner og Philine» i Danmark, hvor det blant annet har kommet fram at Bendtner var utro mot sin kjæreste.

Den danske fotballspilleren er veldig åpen i serien, og i den nyeste episoden snakker han om en ti år gammel hendelse som fortsatt preger ham.

Det var tilbake i 2009 da Bendtner var Arsenal-spiller at han havnet i en bilulykke. Han slapp mirakuløst unna med bare noen skrammer da han spant av veien i sin Aston Martin på vei til trening.

- Det har vært mitt største nederlag, det har det vært, sier Bendtner ifølge danske BT.

Slitt med skader

Han forteller at han sto over trening i tre-fire dager før han var tilbake på treningsfeltet. Han var øm og tok noen piller slik at han skulle komme seg gjennom det, men så gikk det galt noen dager seinere da han spilte kamp mot Tottenham. Det var lysken som gjorde vondt.

Bendter har slitt mye med skader siden, og mener skader som har oppstått seinere i karrieren kan tillegges ulykkesdagen i 2009.

- Jeg er egentlig merket av det uhellet gjennom alle de resterende årene jeg har spilt. Og det har vært en stor faktor til mange av mine følgeskader etterpå, sier Bendtner.

- Passet på meg

Like etter ulykken i 2009 uttalte Bendtner:

- Det var noen som passet på meg. Jeg vet ikke hva eller hvem, men i en større sammenheng var det noen som hjalp meg. Jeg tror fullt og fast på at det ikke bare var tiden for at jeg allerede skulle avslutte mitt liv.

Han mener en annen bil var årsaken til ulykken.

- En annen bil svinger inn foran meg i venstre fil. Jeg tenkte at jeg vil krasje inn i den bilen om ett sekund hvis jeg ikke gjør noe. Jeg tenkte at det her går galt, helt galt. At jeg kan dø nå, sa Bendtner.

Han rev i rattet og kastet bilen inn mot midten av veien for å unngå den andre bilen.

- Det lykkes, men jeg kjører hardt inn i autovernet i midten av veien, blir slynget tilbake på tvers av veien, treffer mange trær og flyr ut på et jorde, der bilen endelig stanser, helt smadret, sa Bendtner.

Politiet har uttalt at det vat et mirakel at han ikke omkom. Fotballspilleren hadde på seg sikkerhetsbeltet, noe som trolig reddet livet hans.

Dansken står uten klubb etter at han ikke fikk fortsette i FC København.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!