TILBAKE: Nicklas Bendtner, nummer to fra venstre, er tilbake på treningsfeltet for RBK. Han kan være tilbake i kamp allerede til helga. Foto: Fredrik Ø. Sandberg
TILBAKE: Nicklas Bendtner, nummer to fra venstre, er tilbake på treningsfeltet for RBK. Han kan være tilbake i kamp allerede til helga. Foto: Fredrik Ø. SandbergVis mer

Nicklas Bendtner:

Bendtner overrasker RBK-sjefen

Spissen ikke med mot RB Leipzig, men kan returnere i Eliteserien til helga.

  • RBK - RB Leipzig kl. 18.55.

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg-spiss Nicklas Bendtner (30) har ikke vært på banen siden kampen mot Shkëndija i Europaligaen 30. august, og dansken har slitt med en muskelskade.

Bendtner deltok på gårsdagens trening ved Lerkendal. Han virket frisk og fin i formen, men er ifølge klubben ikke frisk nok til å spille kamp i kveld.

- Bendtner spiller ikke mot Leipzig. Det som er positivt er at Nicklas og nesten hele stallen er tilbake i trening, sier RBK-trener Rini Coolen til Dagbladet.

RBK-sjefen forteller at en opplagt Bendtner likevel kan være tilbake på banen tidligere enn først antatt.

Imponert på trening

På grunn av tett kampprogram blir det lette treningsøkter for Rosenborg-gutta. Det innebærer at flere - spillere som er tilbake fra skader - kan bidra. Bendtner deltok i går på en spillsekvens før Leipzig-kampen, men som «motspiller i formasjonstreningen».

RBK-sjefen ble imponert.

- Vi forventer ikke så mye av ham ennå, men han deltok for fullt. Det er gledelig og det er fint å se at han snart er tilbake. Vi vurderer situasjonen hele tida - og vi er i en vurderingsfase. Jeg tror Nicklas er tilbake til kamp etter landslagspausa. Da tar vi liten risiko, sier Coolen.

Rosenborg møter Sandefjord i Eliteserien søndag. Etter kampen - fra 7. til 20. oktober - er det pause for klubblagene. Hovedtreneren ser ikke bort fra at Bendtner spiller mot Sandefjord.

- Vi kan heller ikke utelukke at han er tilbake på søndag. Han viser seg fram. Vi må bare være sikker på at han tåler kamp. Jeg kan ikke garantere noe. Vi har et tett kampprogram og derfor få treninger, sier Coolen

Både RBK og RB Leipzig åpnet med tap i Europaligaen - og begge trenger poeng for å ha håp om å ende blant de to beste. Celtic og RB Salzburg møtes også i dag, der begge har tre poeng.

Keeper André Hansen er krystallklar:

- Dette er en kamp vi egentlig må vinne for å ha håp om avansement, sier Hansen til Dagbladet.

Nicklas Bendtner var ikke tilgjengelig for kommentar fra pressen. I skadeperioden har det også vært utenomsportslige overskrifter med dansken i fokus. Spissen var i sist måned involvert i det mye omtalte taxi-bråket.

Taxisjåfør nekter

Den siktede taxisjåføren i voldssaken som involverte Bendtner, ble onsdag avhørt av København-politiet. Han nekter for å ha gjort noe ulovlig.

Onsdag bekreftet sjåførens forsvarer Mette Grith Stage at hennes klient er blitt avhørt.

- Han nekter skyld, sier Stage ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Hun ville ikke svare på flere spørsmål. Stage er en av Danmarks mest profilerte forsvarsadvokater, skriver NTB.

Nå blir det opp til påtalemyndigheten om det skal reises tiltale mot taxisjåføren. Nylig ble han siktet for forsøk på vold i den mye omtalte Bendtner-saken.

Da nyheten sprakk for snart en måned siden, var Rosenborg-spissen siktet etter den mildeste voldsparagrafen. Han påførte sjåføren dobbelt kjevebrudd. Siden har det kommet ulike forklaringer fra taxiselskapet og Bendtner-leiren. To uker etter episoden ble sjåføren selv siktet. Det skjedde etter at politiet hadde sett gjennom overvåkningsbildene som foreligger fra episoden i sentrum av København.