Bendtner-pappa gir danskene skylda

For Arsenal-spissens skade før Norge-møtet.

• Banemesteren på Ullevaal: - Det skal være glimrende spilleforhold lørdag

(Dagbladet): «Bisarre trenings-forhold», skrev BTs sportsredaktør om tilstandene på Danmarks treningsleir i Helsingør denne uka.

Det er kvaliteten på gresset på Nord-Sjælland som plager danskene. Marieborg-banen er gul og brun, og full av hull.

På forhånd var Danmark mest engstelige for Ullevaal-matta lørdag. Men i Oslo meldes det om fint og grønt gress, mens det er så dårlig stilt at spillere blir skadet i Helsingør.

Slikt irriterer Thomas Bendtner voldsomt, han er far og agent til den ankelskadde Arsenal-spissen Nicklas Bendtner.

- Skyldes banen 23-åringen var en av tre spillere som måtte avbryte treninga i går kveld, og Bendtner og Simon Kjær er fortsatt usikre foran EM-slaget mot Norge lørdag.

SKADE PÅ SKADE: Daniel Agger ble skadd mandag, men han er nå friskmeldt. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
SKADE PÅ SKADE: Daniel Agger ble skadd mandag, men han er nå friskmeldt. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet. Vis mer

- Nicklas sier til meg at skaden hans skyldes banen, at han ikke ville fått vridningen dersom underlaget ikke var så  dårlig, sier Bendtner senior til sporten.dk.

Vitner sier Bendtner tråkket i et hull på banen, og det er ikke første gang det skjer på samme bane.

- Da Nicklas fikk sin forrige ankelskade skjedde det på akkurat samme måte, på grunn av de dårlige banene i Helsingør. Disse spillerne har ikke bruk for å få skader som kunne vært unngått hvis underlaget ikke var så dårlig. Det er veldig frustrerende, sier pappa Bendtner.

Agentfaren kan ikke forstå hvorfor ikke landslaget velger en bane i København, der han selv har sett grønne, fine fotballplener. Kritikken mot det danske fotballforbundets (DBU) valg av treningsbane møtes med skuldertrekk.

Kan ikke trylle Og forklaringen som kommer kunne vært avlevert også i Norge.

- Vi er underlaget et lunefullt vær i Danmark, og det kan vi ikke gjøre noe med. Vi kan ikke garantier mot klimaforholdene. Banene er utsatt for ekstreme forhold. Men det er de også i Norge, hvor banene ikker er mye bedre, sier DBUs generalsekretær Jim Stjerne Hansen.

GRØNT I SANDEFJORD: Egil  Drillo Olsen og Brede Hangeland  HAR kost seg med fine forhold i Sandefjord. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
GRØNT I SANDEFJORD: Egil Drillo Olsen og Brede Hangeland HAR kost seg med fine forhold i Sandefjord. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Han kan ikke ha sett bilder fra Norges trening i Sandefjord der gresset er grønt, og fastholder at fotballbaner må være dårlige i Danmark i mars.

- Det er grenser for hvor mye vi kan trylle, og det har ikke vært en løsning å spille på kunstgress. Det ville ikke Morten (Olsen), sier generalsekretæren.