Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg videre i Champions League-kvalifiseringen

Bendtner reddet Rosenborg fra fadese

Elendig dømming holdt på å ødelegge Rosenborgs Champions League-drøm.

GOD: Nicklas Bendtner. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
GOD: Nicklas Bendtner. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
  • Rosenborg - Valur 3-1 (3-2 sammenlagt)

Rosenborg gikk på en smell med et 0-1-tap borte mot islandske Valur i første oppgjør i Champions League-kvalifiseringen.

Onsdag fikk de revansj i en kamp der de var klart best - og som var full av dramatikk - vant Rosenborg fullt fortjent med to mål.

Da seieren tilsynelatende var i boks, blåste dommer Stefan Apostolov et helt uforståelig straffespark i favør Valur. Da de scoret, var lagene plutselig likt, og avansement virket vanskelig for Rosenborg.

Men Apostolov «gjorde opp for seg» og blåste et billig straffespark for Rosenborg på overtid, og Nicklas Bendtner var sikker fra straffemerket.

- En vill kamp. Men arbeidet lønte seg og vi klarte å snu kampen. Jeg visste ikke om det ble dømt straffe ved den siste situasjonen, det kan hende han satt med en dårlig følelse etter straffen til Valur, sier Nicklas Bendtner til Eurosport.

Misfornøyd med dommeren

Nå venter den skotske storklubben Celtic i neste runde.

- Det er mye som står på spill, og engasjementet blir voldsomt, innrømmer Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen overfor Eurosport.

Spurt om straffesituasjonen der dommeren blåste straffe der ballen traff hodet til Marius Lundemo, sier han:

- Den straffen de får, der Marius (Lundemo) header... Det skal være mulig å se at den treffer hodet, sier Kåre Ingebrigtsen til Eurosport. Han er helt klar på at dommeren gjorde en tabbe.

Men Rosenborg er videre - og som Ingebrigtsen sier:

- Vi fortjener å gå videre.

Dobbeltsjanse

Det var islendingene som satte en støkk i Rosenborg allerede i kampens første minutt. Ólafur Finsen ble spilt gjennom, men avslutningen alene med André Hansen var for dårlig.

Men Rosenborg tok seg sammen, og spilte seg til flere gode muligheter. Og etter et snaut kvarter satte de Valur-keeper Anton Einarsson i arbeid.

Først banket Nicklas Bendtner et skudd i tverrligger. Så plukket Anders Trondsen ballen ute ved 25 meter, og brant til. Denne gangen dyttet Einarsson ballen over mål.

Trondsen viste fram skuddbeinet ved flere anledninger. Etter en snau halvtime banket han til fra 16 meter, men denne gangen strøk forsøket utenfor mål.

SCORET: Anders Trondsen. Foto: NTB Scanpix
SCORET: Anders Trondsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Rett før pause var Bendtner frampå igjen, og Bendtner satte et forsøk han burde scoret på i Valur-keeperen. Men dansken ble avvinket for offside. Den var - om noe - hårfin.

Straffescoring

Fem minutter ut i andre omgang hadde Rosenborg en ny sjanse til å ta ledelsen. Jonathan Levi la ballen inn foran mål, der Bendtner på første stolpe satte ballen utenfor.

Ti minutter ut i omgangen fikk Rosenborg straffe, da en Valur-forsvarer handset i eget felt. Fra ellevemetersmerket var Bendtner sikker som banken, og stillingen var utliknet.

Fortjent, for Rosenborg var klart best.

Og 20 minutter før slutt var jobben tilsynelatende gjort. Nok en gang kom Rosenborg på et praktangrep, der Nicklas Bendtner la ballen inn foran mål. Anders Trondsen kunne helt upresset løpe fram og stange ballen kontant i nettet.

Men Valur presset. Noen minutter før slutt måtte André Hansen for første gang fram med hanskene da islendingene spilte seg til en kjempesjanse. Men dramatikken sluttet ikke der:

Forbanna

Dommer Stefan Apostolov blåste - helt uforståelig - straffespark i sluttminuttene. Det dommeren trolig så som en ball i hånda på Marius Lundemo, gikk tydelig i hodet på Rosenborg-spilleren.

- En skrekkelig avgjørelse, sa Eurosport-ekspert Thomas Myhre.

Straffesparket satte Kristinn Sigurdsson, og dermed var lagene likt igjen - Valur foran på bortemål.

Men Rosenborg-sjef Kåre Ingebrigtsen svare med å sette på Matthias Vilhjalmsson, og dermed hadde Rosenborg en fryktinngytende trio på topp: Nicklas Bendtner, Matthias Vilhjalmsson og Alexander Søderlund.

Og trønderne presset på grensen til umenneskelig i sluttminuttene.

Men to minutter på overtid blåste Apostolov i fløyta igjen - til et billig straffespark. Nok en gang var Bendtner iskald og satte ballen via keeper og tverrligger i mål.

Lerkendal eksploderte, og Rosenborg er fortjent videre.