Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bendtner satt på tribunen med kjæresten. Et spørsmål gjorde RBK-sjefen sint: - Forstår ham

- Også jeg får spørsmål om Bendtner hele tida. Det er ganske spesielt, sier tidligere Rosenborg-spiller Ole Selnæs. 

SATT PÅ TRIBUNEN: Nicklas Bendtner klappet da Rosenborg gikk opp i 3-0 mot Strømsgodset søndag. Til venstre kjæresten Natasja Madsen. Foto: Fotball Media
SATT PÅ TRIBUNEN: Nicklas Bendtner klappet da Rosenborg gikk opp i 3-0 mot Strømsgodset søndag. Til venstre kjæresten Natasja Madsen. Foto: Fotball Media Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDVIKA (Dagbladet): Ole Selnæs (22) er tilbake på fotballandslaget etter at han ble utestengt i fire kamper for munnbruk.

Selnæs langet ut mot linjedommeren etter 0-1-tapet for Aserbajdsjan i oktober. Utestengelsen gjelder fortsatt i VM-kvaliken, men ikke i privatlandskampen mot Sverige om en uke.

- Det er godt å være her. Jeg har masse kompiser på laget, forteller trønderen før VM-kvaliken mot Tsjekkia lørdag.

Laget hans - Saint-Etienne i Frankrike - endte opp på 8. plass. Fortsatt følger han gamleklubben Rosenborg tett, seinest søndag, da laget slo Strømsgodset 3-1.

Luktet svidd

Etter seieren mente flere at det luktet svidd av Rosenborg igjen. Seieren kom etter at Nicklas Bendtner satt på tribunen. Grunn: Tre gule kort. I danskens fravær gjorde Matthías Vilhjálmsson sine saker bra.

Da han scoret 3-0-målet, fanget et TV-kamera inn Bendtner som applauderte for scoringen. Han satt på tribunen sammen med kjæresten Natasja Madsen. Og i pressesonen etterpå kom spørsmålet fra Adresseavisen som muligens var uunngåelig:

TILBAKE FOR NORGE: Ole Selnæs.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TILBAKE FOR NORGE: Ole Selnæs. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Hva betyr det at Bendtner ikke spilte kveldens kamp?

Spørsmålet fikk trener Kåre Ingebrigtsen til å tenne på pluggene.

Ilter

- Ikke skap noe som ikke er der. Etter den kampen her, er du ute etter å finne noe negativt? spurte en tydelig forbannet Ingebrigtsen.

- Tenker du at det er for mye snakk om duellen med Bendtner?

- Ja. Vi er et lag. Vi er et kollektiv. Og når kollektivet fungerer, så er alle gode, uttalte Rosenborg-treneren til NRK.

Til Dagbladet sier Selnæs at han skjønner at Ingebrigtsen ble ilter.

- Jeg forstår at Kåre blir lei av det. Det er ganske spesielt å få spørsmål om Bendtner hele tida. Til og med jeg får spørsmål om Bendtner hele tida. Jeg har ikke engang noe med ham å gjøre. Det er ganske spesielt.

Strålende kamper

Selnæs ble solgt til Saint-Etienne i 2016 etter flere strålende kamper på Rosenborgs midtbane. Han har tatt nye steg, selv om 8.-plassen var bak det laget så for seg.

- Målet er Europa. Da må du opp blant topp seks.

Og nettopp det er målet til Rosenborg også, altså spill i Europa. Hva tenker 22-åringen der han betrakter gamleklubben på avstand?

- Jeg har sett nesten alle kampene.

- Og Bendtner?

- Du ser at han er en god spiller. Intelligent. Men i likhet med resten av laget tror jeg han har litt å gå på.

Vinnermentalitet

Selnæs har tre år igjen av kontrakten med Saint-Etienne. Han har en vinnermentalitet landslagstrener Lars Lagerbäck har snakket om at han liker. Derfor kalte svensken ham inn til samlingen, slik at de kan bli bedre kjent.

- Han (Lagerbäck) er veldig tydelig. Det liker jeg. På landslaget har du ikke så mange dager til å sette en plan. Men han er tydelig på det han vil. Det er veldig bra, sier Selnæs, som er tilbake i VM-kvaliken mot Tyskland i september.

SINT: Ole Selnæs (til høyre) var forbannet på det meste da Norge tapte 1-0 for Aserbajdsjan i oktober. Det endte med fire kampers utestengelse.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SINT: Ole Selnæs (til høyre) var forbannet på det meste da Norge tapte 1-0 for Aserbajdsjan i oktober. Det endte med fire kampers utestengelse.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart