KUNNE FEIRE GULLET: Til tross for en skuffende sesong for Nicklas Bendtner, kunne dansken feire seriegullet med lagkameratene lørdag kveld. Nå ser han fram mot 2019 i Rosenborg-drakt, men innrømmer at det er én ting han ikke ser fram mot i 2019. Foto: NTB/Scanpix
KUNNE FEIRE GULLET: Til tross for en skuffende sesong for Nicklas Bendtner, kunne dansken feire seriegullet med lagkameratene lørdag kveld. Nå ser han fram mot 2019 i Rosenborg-drakt, men innrømmer at det er én ting han ikke ser fram mot i 2019. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Minst elleve av lagene i Eliteserien i 2019 spiller på kuntgress

Bendtner skuffet over hva som venter ham i Eliteserien neste år

Dansken er lite fornøyd med å måtte spille flere kamper på kunstig dekke.

Nicklas Bendtner og Rosenborg kunne lørdag kveld feire enda et seriegull, det fjerde på rad, etter uavgjort-oppgjøret mot Bodø/Glimt på Lerkendal.

Men midt i feiringa var det én ting dansken var skuffet over.

- Jeg er litt skuffet, jeg skal innrømme det, sa Bendtner til Eurosport, som er klar i sin tale og sikter til det kunstige dekket som nyopprykkede Mjøndalen og Viking har.

Han fortsetter:

- Grunnen til det er at jeg har hørt at det er kunstgress-lag som har rykket opp, og som vi må spille mot neste sesong.

Dersom Aalesund eller Sogndal, som begge vant sine første kvalik-kamper søndag, skulle klare å ta seg opp til Eliteserien, vil to av de tre nedrykkede banene med naturgress erstattes av kunstgress i Eliteserien i 2019.

- Ingen er fan

Etter sitt andre strake seriegull, var dette det eneste negative den tidligere Arsenal- og Juventus-spissen klarte å komme på.

- Jeg tror ingen er fan av kunstgress. På en fin dag som denne er dette det eneste jeg klarer å irritere meg litt over, sa dansken videre til kanalen.

- Mer sammensveiset

Til tross for et turbulent år, både på og utenfor banen, tok Rosenborg sitt 26. seriegull denne sesongen. Trønderne har nå vunnet 26 av de siste 52 seriemesterskapene, noe som i praksis betyr at de sorte og hvite tar annenhvert seriegull i toppdivisjonen.

Bendtner mener årets gull er spesielt, og sier det har gjort spillerne mer sammensveiset.

- Vi er en sammensveiset gjeng, og har vist det i hele år. Det ender med gevinst for oss, sa Bendtner om det RBK har utrettet i år.

PS: Neste år vil hele elleve, potensielt tolv av dekkene i Eliteserien være kunstgress.