Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Haugesund - Rosenborg 1-2

Bendtner slaktet da Søderlund glitret

Den danske spissen var skadet og måtte stå over mot Haugesund. TV 2-ekspert Ole Martin Martin Årst mener han ikke er et savn for Rosenborg: - Hva har han i et VM å gjøre?

MATCHVINNER: Alexander Søderlund (i midten) scoret to mål for Rosenborg. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
MATCHVINNER: Alexander Søderlund (i midten) scoret to mål for Rosenborg. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer
  • Haugesund – Rosenborg 1–2 (0-2)

HAUGESUND (Dagbladet): Rosenborg tok tre poeng mot Haugesund i toppkampen på Haugesund stadion i kveld. Og for å bruke en klisjé: Det er av sine egne man skal ha det.

Tidligere Haugesund-spiller Alexander Søderlund (30) var i det umulige hjørnet. Han sørget for 1-0 og 2-0 til bortelaget i første omgang. Kristoffer Velde utliknet for Haugesund rett før slutt etter en orgie av sjanser til hjemmelaget. Dermed ble sluttresultatet 2-1 til Rosenborg.

Skadet

Like før kampen kom nyheten om at Nicklas Bendtner ikke skulle spille for Rosenborg. Han pådro seg en kneskade i 16.-maikampen mot Lillestrøm, men skal angivelig være tilbake mot Brann søndag.

Etter hvert som Søderlund viste seg som den toneangivende spilleren, oppsto det en diskusjon om Bendtner i FotballXtra på TV 2. Tidligere Tromsø- og Start-spiller Ole Martin Årst gikk langt i å slakte spissen for det han har prestert denne sesongen.

UNNA VEI: Alexander Søderlund var nådeløs mot gamle lagkamerater. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
UNNA VEI: Alexander Søderlund var nådeløs mot gamle lagkamerater. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

- Når Søderlund putter på denne måten, kommer han til å være en goalgetter, erklærte Årst.

- Helt ærlig: Bendtner kommer ikke til å være et savn for Rosenborg sånn han har framstått i de første kampene. Jeg synes han har vært tam og uinspirert. At han har noe i VM å gjøre, kan jeg ikke skjønne.

Det var i forrige uke at det ble kjent at Bendtner er i den såkalte bruttotroppen til Åge Hareides Danmark. Det samme er lagkamerat Mike Jensen.

Men 35 spillere skal ned til 23 mandag 4. juni. Dermed er Bendtner ikke garantert noe som helst. At han har pådratt seg en kneskade, styrker ikke aksjene. På Instagram før kveldens kamp signaliserte han at skaden er kortvarig: «Vi arbeider hardt. Tilbake mot Brann», skrev han.

Har overrasket

Rosenborg hadde ikke råd til å avgi poeng mot Haugesund dersom laget skal holde følge med Brann. Men Haugesund har overrasket, og alt tydet på en knokkelkamp på naturgresset i Haugesund.

Spenningen forsvant likevel tilsynelatende fort. Alexander Søderlund sendte Rosenborg opp i 1-0 etter to minutter. Birger Meling sto for et nydelig forarbeid. På venstrekanten fant han Søderlund inne i feltet. Han rundet Fredrik Pallesen Knudsen og skjøt i mål.

Hjemmelaget var fullt på høyde det neste kvarteret. Blant annet kunne skuddet til Vegard Skjerve etter et kvarter endt med utlikning.

UTE MED SKADE: Nicklas Bendtner. Foto: NTB scanpix
UTE MED SKADE: Nicklas Bendtner. Foto: NTB scanpix Vis mer

I stedet var det Søderlund som sørget for 2-0 i det 27. minutt. Også denne gang var forarbeidet nydelig. Innlegget fra Vegar Eggen Hedenstad fant Søderlund på hodet. På ekte goalgettervis headet han nede til høyre for Haugesund-keeper Per Kristian Worre Bråtveit.

At Christian Grindheim måtte ut for Haugesund rett før pause, var også alt annet enn gunstig for hjemmelaget. Grindheim skar grimaser og hadde tydelig vondt.

Første omgang burde og kunne hatt flere mål. Det kan både Jonathan Levi og Pål André Helland skrive under på for Rosenborg.

Rødt kort

2-0 virket komfortabelt. Men ti minutter ut i andre omgang fikk Rosenborg Jacob Rasmussen utvist. Dansken fikk sitt andre gule kort etter takling på Sondre Bjorvand Tronstad. Det første gule kortet kom etter 20 minutter da han holdt igjen Frederik Gytkjær.

Med elleve mot ti mann satte Haugesund trykk på Rosenborg. 22 minutter før slutt fikk laget straffe etter at Torbjørn Kallevåg ble felt. Mål ville gitt full kamp igjen, men Gytkjær blåste straffesparket over.

Ikke unaturlig la Rosenborg seg bakpå i siste del av kampen. Haugesund hadde flere farligheter, og rett før slutt reduserte Kristoffer Velde.

Med fire minutter tillagt tid hadde Haugesund muligheten til å utlikne, men nærmere kom ikke hjemmelaget. I sluttfasen var det Hawaii.

Skuffet

- Vi skulle scoret flere mål i første omgang. Vi burde hatt fire, sier Alexander Søderlund.

- Jeg er skuffet over andre omgang. Selv om vi fikk ti mann, burde vi klart å holde mer på ballen. Det er for dårlig.

Trener Kåre Ingebrigtsen var mer enn fornøyd med tomålsscoreren:

- Det var to klassemål. Den første vendingen var strålende. Keeperen deres (Per Kristian Bråtveit) lurer vel ennå på hvor skuddet er. Headingen styrte han i det lengste hjørnet, påpeker han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media