I KRANGEL: Hotellgjesten Jesper Jensen (31) sier han var i krangel med både Nicklas Bendtner (t.v.) og Daniel Agger (t.h.) natt til lørdag. Han anmeldte Bendtner for vold etter nattlig bråk på spillerhotellet etter danskenes feiring av seieren mot Sverige fredag kveld. Foto: Russell Cheyne, Reuters/Scanpix
I KRANGEL: Hotellgjesten Jesper Jensen (31) sier han var i krangel med både Nicklas Bendtner (t.v.) og Daniel Agger (t.h.) natt til lørdag. Han anmeldte Bendtner for vold etter nattlig bråk på spillerhotellet etter danskenes feiring av seieren mot Sverige fredag kveld. Foto: Russell Cheyne, Reuters/ScanpixVis mer

- Bendtner sparket meg i skulderen og magen

Nå forteller hotellgjesten hvorfor han anmeldte spissen.

(Dagbladet): I går skrev danske aviser at danske landslagsspillere ble anmeldt til politiet etter håndgemeng på spillerhotellet natt til lørdag - etter seieren mot Sverige i Parken.

Angivelig skulle Premier League-stjernene Nicklas Bendtner og Daniel Agger være involvert.

Anmeldelsen ble imidlertid avvist av politiet, og Det danske fotballforbundet (DBU) gjorde hva de kunne for å avdramatisere situasjonen etter påstander om fyll og spetakkel.

I dag står mannen som leverte anmeldelsen fram med fullt navn og bilde i EkstraBladet. 31-åringen Jesper Jensen forteller, med gipset arm, sin versjon av historien.

- Vet du hvem jeg er? Avisen har kun en kortversjon på sin nettutgave, men nyhetsbyrået Ritzau siterer mer fra intervjuet i papirutgaven. Ritzau-artikkelen er blant annet publisert hos Helsingør Dagblad, som først fortalte om saken.

Jesper Jensen og kjæresten hans var i hotellbaren, der de danske spillerne festet og feiret 2-0-seieren.

Etter at Jensen og dama hadde lagt seg, hørte de bråk fra korridoren og banking på dørene. Jensen ble sint, og åpnet døren. Utenfor traff han Liverpool-spiller Daniel Agger.

- Jeg fortalte ham at jeg ville ha ro. At vi alle hadde betalt for å bo på hotellet. Han kvitterte arrogant ved å si: Vet du hvem jeg er? Jeg sa: Ja, det vet jeg. Men du vet ikke hvem jeg er. Ro nå, eller du får en «røvfuld» (dansk for en omgang juling - journ. anm.). Jeg var meget hissig, men det ble ro, forteller Jensen.

- Overfall Like etter banket det på igjen. Denne gangen var det Sunderland-spiss Nicklas Bendtner som sto ute i korridoren.

- Har vi et problem? lød provokationen fra ham, sier Jensen til EkstraBladet.

Jensen truet også Bendtner med «en røvfuld», og innrømmer at han ikke bidro til å dempe situasjonen. Det oppsto en høylydt krangel, og da Jensen ville lukke døra til rommet sitt, fikk han først et spark i skulderen, så ett i magen. Alt fortsatt ifølge Jensen selv.

- Det var et regelrett overfall, sier han.

Jensen sier han valgte å ikke gå videre med saken etter et forsoningsmøte på lørdag, siden han følte at Bendtner oppriktig mente det da han ba om forlatelse for det som hadde skjedd.

Jensen forteller også at det ble inngått en avtale mellom ham om DBU om at saken ikke skulle omtales av noen av partene.

- Brøt avtalen Men da fotballforbundet i går rykket ut og avviste at noen av spillerne hadde gjort noe galt, ble Jensen forbannet og valgte å gi sin versjon via EkstraBladet.

- Jeg hadde et møte med DBU, og vi gjorde en avtale. Men avtalen er brutt. Og det er DBU som har brutt den. De skulle holdt kjeft, slik vi ble enige om, sier Jensen.

DBUs kommunikasjonssjef Lars Berendt er forelagt Jensens beskyldninger, men svarer kun ved å henvise til redegjørelsen fra i går. Der skrev han blant annet, etter at politiet avviste anmeldelsen:

- Avvisningen bekretfter DBUs holdning om at miljøet og disiplinen i landslagstroppen er i overensstemmelse med de forventninger det danske fotballforbund har til sine ansatte og spillerne i A-landslagstroppen.

Berendt nevnte at noen spillere hadde «vært involvert i en episode» med en hotellgjest, men skrev også at spillerne ikke hadde vært beruset eller forlatt hotellet, og dermed overholdt Morten Olsens retningslinjer.

Agger og Bendtner scoret hvert sitt mål da Danmark slo Finland i privatkamp i går kveld, men ingen av spillerne ville kommentere episoden fra helgen.