SEIN AVGJØRELSE: Nicklas Bendtner gjorde slutt på Arsenals sjansesløsing da han stanget inn avgjørelsen mot Wolverhampton da det sto 93.54 på kampklokka.Foto: SCANPIX/EPA/ANDY RAIN
SEIN AVGJØRELSE: Nicklas Bendtner gjorde slutt på Arsenals sjansesløsing da han stanget inn avgjørelsen mot Wolverhampton da det sto 93.54 på kampklokka.Foto: SCANPIX/EPA/ANDY RAINVis mer

Bendtner stanget Arsenal opp i ryggen på Man. United

- Et mål som holder oss inne i tittelkampen, sier Wenger.

||| (Dagbladet): Arsenal - Wolves 1-0.

Et sterkt redusert Arsenal hadde nok helst sett at det endte med poengdeling i Manchester før de entret Emirates for å innkassere tre forventede poeng mot et svakt plassert Wolves, men Chelsea-seier var uansett det nest beste man kunne ha håpet på med tanke på egne tittelsjanser.

Uten Cesc Fabregas, uten Andrej Arsjavin, uten William Gallas, uten Robin van Persie og med spillere som Samir Nasri og Nicklas Bendtner på benken fra start, skulle det imidlertid bli en frustrerende ettermiddag på jobben mot et meget defensivt innstilt Wolverhampton.

Selv ikke en utvisning av Wolves-kaptein Karl Henry, etter en voldsom takling på Tomas Rosicky halvveis ut i annen omgang, så ut til gi Arsenal-maskineriet den injeksjonen det trengte for å avgjøre kampen.

Da Theo Walcott regelrett bommet på ballen i et område der man normalt sett bør score et par minutter på overtid, så oppgjøret definitivt ut til å ende med en målløs uavgjort på tross av at Arsenal hadde hatt et 20-talls avslutninger.

Arsene Wengers menn har imidlertid hatt en unik evne til å score mål i hektiske sluttminutter, og der Eduardo, Walcott og Rosicky hadde slitt voldsomt med å overliste Marcus Hahnemann, var det en danske proppfull av selvtillit som visste å gripe muligheten da den bød seg.

93 minutter og 54 sekunder ut i kampen lå ballen omsider i nettmaskene da innbytter Nicklas Bendtner fikk kroppen foran Ronald Zubar og stanget Bacary Sagnas innlegg kontant i mål.

- Det var et mål som holder oss inne i tittelkampen. Hvis vi ikke hadde vunnet, hadde det vært over. Man vet at man bare kan glemme det hvis man  hadde vært fem poeng bak Chelsea med fem kamper igjen, men når det er tre poeng, er det fortsatt mulig, poengterer Wenger.

Dermed gjorde det ingenting at hjemmelaget ikke var i stand til å utnytte at de kom fem mann mot én enslig Wolves-forsvarer like etterpå, som Denilson til alt overmål klarte å treffe.

Arsenal gjorde jobben, krøp opp i ryggen på Manchester United og har fortsatt Chelsea på skuddhold med fem kamper igjen å spille.

- De hadde mange sjanser, og kunne ha scoret før de til slutt gjorde det. Kreftene våre tok slutt, og jeg er sikker på at det var det som kostet oss poeng, sier Wolves-manager Mick McCarthy.