Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bendtner stemples som arrogant, dum og barnslig

Bråk før kampen mot Norge.

KONTROVERSIELL:  Nicklas Bendtner. Foto: NTB Scanpix
KONTROVERSIELL: Nicklas Bendtner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

HERNING (Dagbladet): Arsenal-spiller Nicklas Bendtner (25) er en fyr som ikke er ukjent med kontroverser. Før treningskampen mellom Danmark og Norge i kveld, har han hisset på seg dansk presse.

- Jeg snakker bare med dere fordi det står i kontrakten min, sa han før treninga i Silkeborg onsdag.

- Arrogant, dumt og barnslig, kommenterer Allan Olsen, sportssjef i Ekstra Bladet.

Morgengretten Bakgrunnen for ståheien er at danske journalister lurer på hva som skjer i forbindelse med at Arsenal-kontrakten går ut til sommeren.

Da spørsmålet kom opp igjen onsdag, ble presseflokken møtt av en morgengretten Bendtner.

- Hvis det var opp til meg, snakket jeg slett ikke med dere. Jeg bryr meg ikke om dere, sa den 195 centimeter høye angriperen med 56 landskamper.

- Det står i kontrakten med det danske fotballforbundet (DBU) at vi må snakke med dere. Derfor snakker jeg bare om landslaget når jeg uttaler meg, erklærte Bendtner.

Ingen suksess Saken er den at han ikke får sving på klubbkarrieren. I Arsenal er han blitt lånt ut til tre klubber, sist Juventus. Der var han ingen suksess.

Han pådro seg en lyskeskade i en cupkamp, og måtte gjennom operasjon. I opptreningsperioden fyllekjørte han i København. Det skapte voldsomt oppstyr.

Det skal ha blitt gjort klart for Bendtner at han ikke har noen framtid i Arsenal, klubben han kom til i 2005.

- En kløft Ekstra Bladets sportssjef skriver:

- Vi klarer oss uten Bendtners ord. Men med meldingen understreker Nicklas Bendtner med all tydelighet hvorfor det er en kløft mellom det danske laget og supporterne som skal støtte det.

MCH Arena i Herning, der kampen går i kveld, har en kapasitet på 11.800 tilskuere. Foreløpig har bare rundt halvparten av billettene gått unna.

Det er under gjennomsnittet for en tippeligakamp i Norge.

Angret Nicklas Bendtner møtte dansk og norsk presse også i går. Da var han atskillig mer ydmyk, og lot seg blant annet intervjue av Dagbladet (se video).

Årsaken til den ydmyke linja skal visstnok være en prat med trener Morten Olsen, som satte tingenes tilstand på plass.

- Jeg har opplevd Nicklas Bendtner som både søt og sjarmerende. Men han har også et ekstremt ego. Det gjør at han tillater seg å være likegyldig og nærmest fiendtlig i sin framtoning, hvis han i forkant ikke har bestemt seg for det motsatte. Jeg tror det handler om noe så gammeldags som dårlig oppdragelse, sier fotballredaktør Morten Crone Sejersbøl i avisa BT.

PS: Kampen i kveld starter klokka 19.00 og sendes på MAX.