Europa League: FK Vardar Skopje - Rosenborg 1-1

Bendtner til topps på Europa League-statistikk - da en hund stjal showet

Ingen scorer på flere straffespark enn Nicklas Bendtner i årets Europa League. I Skopje i kveld var dansken nok en gang sikkerheten selv da han spaserte fram til straffesparket i kjent stil med tyggegummi i munnen.

SIKKER SOM BANKEN: Nicklas Bendtner har scoret på alle straffespark denne sesongen og mer enn noen andre i Europa Leaue-gruppespillet. Foto: REUTERS/Ognen Teofilovski
SIKKER SOM BANKEN: Nicklas Bendtner har scoret på alle straffespark denne sesongen og mer enn noen andre i Europa Leaue-gruppespillet. Foto: REUTERS/Ognen Teofilovski Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • FK Vardar Skopje - Rosenborg 1-1 (1-1)

(Dagbladet): Makedonia er nr. 76 på FIFA-rankingen og nr. 37 på UEFAs ligaranking. Norge befinner seg på 58. plass på FIFA-rankingen og 29. plass på UEFAs ligaranking.

Dessverre har ikke Norge helt klart å rettferdiggjøre sin plassering foran Makedonia på disse to rankingene den siste måneden.

11. november tapte Norge 0-2 borte mot Makedonia på National Arena Philip II i Skopje. På samme arena i kveld spilte Rosenborg 1-1 mot Vardar Skopje.

Straffekongen Bendtner

Rosenborg, som slo Vardar 3-1 i motsatt oppgjør på Lerkendal, hentet imidlertid opp vertenes ledelse etter en god enkeltmannsprestasjon av Samuel Adegbenro og nok et iskaldt straffespark av Nicklas Bendtner.

RBK-spissen har scoret på fem av fem straffespark i Eliteserien denne sesongen. I Europa League har dansken satt inn tre av tre straffespark, noe som er mest av alle i turneringen. Nærmest er blant annet Olivier Giroud i Bendtners gamleklubb Arsenal med to straffescoringer hittil i turneringen.

I det 74. spilleminutt var det imidlertid et helt annet vesen enn Bendtner som stjal showet og sørget for 2. omgangs største jubel.

SLO TILBAKE: Rosenborg utliknet til 1-1 og unngikk tap i Skopje. Foto: AFP PHOTO / Robert ATANASOVSKI
SLO TILBAKE: Rosenborg utliknet til 1-1 og unngikk tap i Skopje. Foto: AFP PHOTO / Robert ATANASOVSKI Vis mer

Hundeshow

Kampen ble stoppet da en hund plutselig stormet inn på banen. Hunden la seg ned og koset med Vardars keeper Filip Gacevski, fikk et par hjertelig klapp, før den løp videre og var på gressmatta i rundt ett minutt.

- Se her, ja. Du store all verden. Hvordan har den hunden kommet seg inn da? spurte Max-kommentator Kenneth Fredheim på direkten.

- Det er vel en tilskuer som har hatt den med, eller så er det en «bikkje» som lever på gata som har sneket seg inn portene, svarte ekspertkommentator Kjetil Rekdal i sin grundige analyse av hundestuntet.

I det påfølgende trekket holdt Vardar på å gå i ledelsen, men André Hansen hang med på notene og lot hunden stå for den største jubelen i en tam 2. omgang.

Marerittstart for RBK

Vardar jublet for 1-0 etter åtte minutter da Ytalo ble sendt gjennom etter en touch i forkant som tilsynelatende kom fra øvre del av armen til Boban Nikolov.

Dommeren lot spille gå, og Jørgen Skjelvik klarte ikke å stoppe Ytalo, som sendte ballen forbi André Hansen i Rosenborg-målet.

På reprisen var det vanskelig å se om Nikolov brukte armen eller skuldra til å servere Ytalo på topp. Dommeren valgte i hvert fall å godkjenne scoringen som ga trønderne en marerittstart i Skopje.

Bendtner utliknet

Etter en trøblete og oppstykket omgang klarte imidlertid Kåre Ingebrigtsens menn å utlikne til 1-1 like før pause. Samuel Adegbenro snappet opp en bakromspasning og parkerte det makedonske forsvaret, før han forsøkte å runde keeper, men ble felt på uregelmessig vis.

Konsekvensen ble straffe til Rosenborg. Hvem andre enn toppscorer Nicklas Bendtner spaserte fram til straffemerket, mens han på karakteristisk vis tygget frenetisk på tyggegummien, før han rolig og iskaldt som alltid satte ballen klint inn i hjørnet.

Dermed fikk Vardar noe å tygge på inn til pause etter at Adegbenro viste hvor vanskelig han kan være å håndtere og Bendtner fortsatte sin eventyrlige effektivitet fra straffemerket.

Etter pausen skjedde det minimalt, og 1-1 var det til slutt et helt greit utfall av oppgjøret i Skopje.

Rosenborg endte dermed som nr. 3 i Europa League-gruppe L. Zenit St. Petersburg sikret i kveld gruppeseieren etter den sterke borteseieren borte mot Real Sociedad i gruppefinalen, mens Vardar Skopje ble tabelljumbo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer