I HARDT VÆR: Nicklas Bendtner er tiltalt for vold. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Nicklas Bendtner er tiltalt for vold. Foto: NTB ScanpixVis mer

Nicklas Bendtner-saken

Bendtner tiltalt for vold mot taxisjåføren

Nicklas Bendtner er tiltalt for vold. Saken berammes til 2. november i København.

Nicklas Bendtner er tiltalt for vold, skriver danske TV 2.

Samtidig tiltales sjåføren for forsøk på vold, opplyser advokat Mette Stage til kanalen.

- Min klient er tiltalt for å ha kastet en ukjent gjenstand mot Bendtner og kjæresten hans. Han nekter skyld, sier Stage til TV 2.

Det var i starten av september at Rosenborg-stjerna var involvert i en voldsepisode etter å ha vært ute i København. Taxiselskapet Dantaxi hevdet da at Bendtner hadde slått til en av deres sjåfører.

Beklaget seg

Det ble levert en anmeldelse mot Bendtner, som har nektet skyld. Videre ble også taxisjåføren siktet i saken.

Senere måtte Bendtner stå skolerett foran det norske pressekorpset og lese opp at han beklaget seg.

BEKLAGER: Nicklas Bendtner møtte pressen etter en voldelig hendelse natt til søndag. Video: NTB Scanpix Vis mer

Han unngikk å fortelle detaljer fra natta, men bekreftet en hendelse, og beklaget til både klubben og fansen. Han kalte hendelsen «uheldig» og «ubehagelig».

Taxien som var involvert, skal ha vært utstyrt med utvidet videoovervåking. Det innebærer angivelig at det finnes videobilder fra innsiden av bilen og også et område på utsiden av kjøretøyet. Materialet skal være overlevert politiet.

- Ingen kommentar, sier Trond Alstad, Rosenborgs leder for strategi, organisasjon, kommunikasjon og samfunnsansvar, til Dagbladet på spørsmål om tiltalen forandrer Rosenborgs syn på saken.

- Når kan det komme en kommentar?

- Vi har ingen kommentarer.

Berammet 2. november

RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug har tidligere sagt at klubben ikke har besluttet noen reaksjon mot Bendtner, men at man avventer politiets behandling av saken.

Bendtner selv har så langt ikke gitt offentligheten sin versjon av det som skjedde. RBK-spillerens forsvares av advokat Anders Németh i saken.

Saken er berammet til 2. november i Københavns Byret. Det er dagen etter at Rosenborg møter Start i NM-semifinale på Lerkendal.