I RETTEN: Nicklas Bendtner møter i retten i København fredag. Foto: Hans Arne Vedlog
I RETTEN: Nicklas Bendtner møter i retten i København fredag. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

Nicklas Bendtner og taxi-saken:

Bendtner tiltalt på to nye punkter etter taxi-bråket

Møter i retten fredag.

Rosenborg-spiss Nicklas Bendtner (30) møter fredag i retten i København etter taxi-bråket i høst. Bendtner er tiltalt for vold mot en taxisjåfør.

Nå skriver derimot danske BT og Ekstra Bladet at Bendtner er tiltalt på to nye punkter i saken.

Bendtner er tiltalt for å ikke bruke bilbelte. Han er også tiltalt for å forlate taxien uten å betale de 52 danske kronene (cirka 66 kroner) turen skal ha kostet.

Den danske spissen er først og fremst tiltalt for brudd på den danske straffelovens paragraf 244. En paragraf, som omtaltes som «en mild voldsparagraf».

Drosjesjåføren er også tiltalt for voldsforsøk.

Nekter skyld

Fotballstjernen har hele tiden nektet skyld.

Bendtners kjæreste Philine Roepsdorff har forsvart fotballstjernen og hevdet at Rosenborg-spissen handlet i selvforsvar som følge av at taxisjåføren skal ha oppført seg truende og «gikk amok».

Den forklaringen har på sin side direktøren for taxiselskapet, som har den aktuelle sjåføren på sin liste over ansatte, avvist. Han hevder at videobildene fra episoden skal understøtte det.

Rettssak

Taxien som var involvert, skal ha vært utstyrt med utvidet videoovervåking. Det innebærer angivelig at det finnes videobilder fra innsiden av bilen og også et område på utsiden av kjøretøyet. Materialet skal være overlevert politiet.

Bendtner selv har så langt ikke gitt offentligheten sin versjon av det som skjedde. RBK-spilleren forsvares av advokat Anders Németh i saken.

Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug har tidligere sagt at klubben ikke har besluttet noen reaksjon mot Bendtner, men at man avventer domstolens behandling av saken.

Rettssaken der partene må møte er berammet til 2. november i byretten i København.