IKKE BARE ENKELT: Nicklas Bendtners adelstittel er umulig å få gjennomslag for, bekrefter skotske myndigheter. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
IKKE BARE ENKELT: Nicklas Bendtners adelstittel er umulig å få gjennomslag for, bekrefter skotske myndigheter. Foto: REUTERS/Dylan MartinezVis mer

Bendtner trodde han ble Lord. Så kom myndighetene på banen

Gave fra danske Se og Hør.

(Dagbladet): I forrige uke skrev danske medier at Nicklas Bendtner nå er Lord av Glancoe i Skottland.

Tittelen sørget danske Se og Hør for.

Det fordi fans over lengre tid har hyllet ham som Lord Bendtner på sosiale medier. 

Skotse lover til besvær Ukebladet kjøpte én kvadratfot med land til angriperen, og ifølge Highland Titles, firmaet som selger jordstykkene, gir det ham også adelstittelen.

Det trodde de skulle gi Bendtner offisiell status som Lord, men den gang ei.
 
Skotsk lov slår fast at det er umulig for dansken å få offisiell status som Lord med et slik kjøp.

Jordstykker man kjøper fra Highland Titles defineres som suvenirer av lovverket. Og suvenir-jordstykker kan ikke registreres med kjøperen som eier, ifølge skotsk lov.

- Land kan bare bli kjøpt om kjøpet oppfyller visse kriterier. Det betyr at det er umulig å registrere et stykke land som er av ubetydelig størrelse og ikke har noen praktisk funksjon. Det betyr at suvenir-jordstykker ikke kan bli registrert, forklarer sjef for Skottlands registre Andrew Crawley overfor Daily Record.

Skottlands registre er et departement uten politisk ledelse i skottenes regjering.

Bendtner vil ha bevis Highland Titles selger én kvadratfot for 362 kroner. Det var hva Se og Hør kjøpte til Bendtner.

- Nicklas synes det er en morsom greie. Vi har bedt om å få tilsendt beviset, og vi gleder oss over at kjøpet støtter et naturfredet område, sier Bendtners PR-agent Elisa Lykke til Ekstra Bladet.

En talsperson for Highland Titles avviser det som har kommet fram hos den skotske avisa.

- Våre kunder har en personlig rett på jordstykket de kjøper. Vi gjør salgene etter råd fra skotske jurister, og ASA (en uavhengig organisasjon som passer på at firmaer følger regelverket for reklamering, journ. anm.) er fornøyde med at vi gjør det klart på hjemmesiden vår, sier talspersonen.