Bendtner trodde han ble Lord. Så kom myndighetene på banen

Gave fra danske Se og Hør.

IKKE BARE ENKELT: Nicklas Bendtners adelstittel er umulig å få gjennomslag for, bekrefter skotske myndigheter. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
IKKE BARE ENKELT: Nicklas Bendtners adelstittel er umulig å få gjennomslag for, bekrefter skotske myndigheter. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forrige uke skrev danske medier at Nicklas Bendtner nå er Lord av Glancoe i Skottland.

Tittelen sørget danske Se og Hør for.

Det fordi fans over lengre tid har hyllet ham som Lord Bendtner på sosiale medier. 

Skotse lover til besvær Ukebladet kjøpte én kvadratfot med land til angriperen, og ifølge Highland Titles, firmaet som selger jordstykkene, gir det ham også adelstittelen.

Det trodde de skulle gi Bendtner offisiell status som Lord, men den gang ei. Skotsk lov slår fast at det er umulig for dansken å få offisiell status som Lord med et slik kjøp.

Jordstykker man kjøper fra Highland Titles defineres som suvenirer av lovverket. Og suvenir-jordstykker kan ikke registreres med kjøperen som eier, ifølge skotsk lov.

- Land kan bare bli kjøpt om kjøpet oppfyller visse kriterier. Det betyr at det er umulig å registrere et stykke land som er av ubetydelig størrelse og ikke har noen praktisk funksjon. Det betyr at suvenir-jordstykker ikke kan bli registrert, forklarer sjef for Skottlands registre Andrew Crawley overfor Daily Record.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.