Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Bendtner varsler endring

Nicklas Bendtner (30) har klart å fordøye skuffelsen etter at han ble vraket til VM. Han er kritisk til sin egen innsats i Rosenborg-drakta, og varsler endring.

SKUFFET: Nicklas Bendtner drømte om fotball-VM i Russland. Dit kom han ikke med Danmark. I stedet venter Rosenborg mot Vålerenga søndag. Foto: Hans Arne Vedlog
SKUFFET: Nicklas Bendtner drømte om fotball-VM i Russland. Dit kom han ikke med Danmark. I stedet venter Rosenborg mot Vålerenga søndag. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
  • Rosenborg - Vålerenga, kl. 20.00 søndag

TRONDHEIM (Dagbladet): - Vi snakker ikke om VM. OK?

Den første treninga etter ferien var over for lengst. I tur og orden hadde Rosenborg-spillerne forlatt garderoben, men én mann var igjen: Nicklas Bendtner.

Utenfor sto et pressekorps og ventet. Spørsmålet dirret i lufta: «I hvilken forfatning var Rosenborgs stjernespiller etter at Danmarks landslagstrener, Åge Hareide, vraket ham til VM?»

Motivasjon

Men dette ville spissen ikke snakke om på Lerkendal stadion i går ettermiddag. Spørsmålet nå er hvordan motivasjonen er til å fortsette i Eliteserien.

For trolig var det nettopp Rosenborg han ville bruke som springbrett til verdensscenen i Russland. Og litt kom han innpå det likevel, da han omsider ruslet ut til mediefolkene som ventet.

– Det er klart det er mange følelser som går gjennom deg. Men som alle ting i livet må du videre, sier han.

– Jeg vet hvor mye jeg brenner for arbeidet her i Rosenborg. Jeg har ikke vært hundre prosent fornøyd med det jeg har levert. Men jeg har hundre prosent motivasjon til å vise at vi kan snu dette.

Under ild

Tretten runder ut i serien ligger Rosenborg på tredjeplass, sju poeng bak serieleder Brann. Hele klubben er under ild. Og spørsmålene hagler: Er trener Kåre Ingebrigtsen sterk nok til å snu sin første motgang i Rosenborg? Hvorfor fikk spillerne en hel uke ferie, mens det stormer rundt dem? Og hva med kulturen som Nils Arne Eggen bygde opp? Er spillere og trenere i ferd med å bli utilgjengelige og humørløse?

Nei, ikke etter gårsdagens trening å dømme.

Ingebrigtsen var Spania-brun og smilende. Og Bendtner sto med rett rygg og svarte i sju minutter på spørsmål fra mediene. Bare ikke om VM. Men der trenger du ikke å være spåmann for å vite hva dansken tenker. Naturligvis er det en nedtur. Kanskje var det hans siste mulighet til å delta i mesterskapet.

Tre mål

Trolig ville Hareide hatt litt større tålmodighet med Bendtner hvis han hadde levert en kanonsesong. Det har han ikke. Og dette erkjenner Bendtner også. Fasiten er tre mål.

Om sin egen prestasjon sier Rosenborgs toppmann:

– Jeg har vært OK med ballen. Men jeg har kanskje ikke hatt motivasjon og vilje til å ta de ekstra skrittene når det ikke fungerer. Det er ikke godt nok for en spiller som meg. Det kommer dere til å se endring på i de neste kampene.

Rosenborg tar imot Vålerenga på Lerkendal søndag. Deretter venter ytterligere to kamper før kvalifiseringen til Champions League. Første motstander er islandske Valur.

Skadet

Bendtner pådro seg skade i lysken mot Brann i slutten av mai. Dette var noe Hareide brukte som offisiell forklaring til at et av Nordens største fotballnavn ble vraket.

PÅ PLASS I TRONDHEIM: Nicklas Bendtner. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
PÅ PLASS I TRONDHEIM: Nicklas Bendtner. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

– Jeg vil bare ha friske og klare spillere, erklærte bossen. Enkelte i Danmark murret. Bendtner er et nasjonalt ikon, men kritikken stilnet etter 1-0-seieren over Peru.

Bare dager etter vrakingen friskmeldte spissen seg selv.

– Kroppen og formen er veldig god. Jeg kan bestemt starte en kamp igjen, forteller han.

Ladet batteriene

Bendtner har ingen problemer med å se at han ikke har gjort sin del av jobben. Men i Rosenborg er alle enige om at det er laget som ikke har fungert.

– Vi trengte ei uke til å lade batteriene. Men nå er vi glade for å være i gang igjen, sier Kåre Ingebrigtsen.

– Vi er ikke fornøyde med det vi har gjort denne sesongen. Og da blir ferie nesten et herk. Fordelen er at du kan ligge på solsenga, og det er ingen som ser hvilken formasjon du tenker på eller hva du jobber med i hodet. Vi har ikke vært dyktige nok. Det gjelder meg, det gjelder spillerne – og det må vi ta konsekvensene av.

Bendtner forteller at han er fornøyd med gårsdagens trening. Men det skal ikke store fantasien til for å gjette at han helst ville spilt for Danmark mot Australia i dag. I VM. Fotballens indrefilet.

Eliteserien
Brann1394020-531
Ranheim1382325-2126
Rosenborg1373320-1024
Haugesund1373320-1424
Sarpsborg1364323-1522
Vålerenga1364317-1622
Tromsø1362521-1620
Molde1362519-1620
Kristiansund1354419-1619
Odd1352619-1617
Bodø/Glimt1334612-1413
Strømsgodset1334617-2013
Lillestrøm1333712-1912
Stabæk1325613-2211
Start1322910-288
Sandefjord13121010-295