Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bendtner vil la frustrasjonen gå ut over Island

Har ikke scoret for Danmark på snart ett år.

JAKTER SCORING:  Nicklas Bendtner, her med Norges Kjetil Wæhler, jakter sitt første landslagsmål på snart ett år mot Island i kveld.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
JAKTER SCORING: Nicklas Bendtner, her med Norges Kjetil Wæhler, jakter sitt første landslagsmål på snart ett år mot Island i kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Nicklas Bendtner sliter med spilletid i Arsenal - og sa nylig at han ønsker seg vekk fra London-klubben.

Heller ikke på landslaget går alt på skinner for spissen.

Danmark er i samme EM-kvalifiseringsgruppe som Norge, og møter Island på bortebane i kveld.

Bendtner har godkjente 12 mål på 38 landskamper, men det begynner å bli lenge siden hans forrige nettkjenning i landslagsdrakta.

- Jeg vil selvfølgelig score og dermed stoppe min måltørke på landslaget. Den har snart vært i ett år, siden VM-kampen mot Kamerun. Det viktigste er likevel ikke å score, men at vi vinner, sier Nicklas Bendtner til sporten.dk.

 SLITER I ARSENAL: Bendtner sliter med spilletid i Arsenal og vil bort fra klubben. I kveld spiller han mot Island. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
SLITER I ARSENAL: Bendtner sliter med spilletid i Arsenal og vil bort fra klubben. I kveld spiller han mot Island. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet. Vis mer

Danmark har sju poeng etter fire spilte kamper, og er nødt til å vinne mot de fortapte islendingene. Island har kun ett poeng så langt i kvalifiseringen.

Norge leder gruppa med 10 poeng før dagens kamper.

Bendtner har likevel dårlige minner fra saga-øya.

- I 2006 løp bak det ene målet og varmet opp i 60 minutter uten å komme inn. Jeg håper det går bedre i dag, sier en revansjelysten Bendtner.