JAKTER SCORING:  Nicklas Bendtner, her med Norges Kjetil Wæhler, jakter sitt første landslagsmål på snart ett år mot Island i kveld.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
JAKTER SCORING: Nicklas Bendtner, her med Norges Kjetil Wæhler, jakter sitt første landslagsmål på snart ett år mot Island i kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Bendtner vil la frustrasjonen gå ut over Island

Har ikke scoret for Danmark på snart ett år.

(Dagbladet): Nicklas Bendtner sliter med spilletid i Arsenal - og sa nylig at han ønsker seg vekk fra London-klubben.

Heller ikke på landslaget går alt på skinner for spissen.

Danmark er i samme EM-kvalifiseringsgruppe som Norge, og møter Island på bortebane i kveld.

Bendtner har godkjente 12 mål på 38 landskamper, men det begynner å bli lenge siden hans forrige nettkjenning i landslagsdrakta.

- Jeg vil selvfølgelig score og dermed stoppe min måltørke på landslaget. Den har snart vært i ett år, siden VM-kampen mot Kamerun. Det viktigste er likevel ikke å score, men at vi vinner, sier Nicklas Bendtner til sporten.dk.

 SLITER I ARSENAL: Bendtner sliter med spilletid i Arsenal og vil bort fra klubben. I kveld spiller han mot Island. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
SLITER I ARSENAL: Bendtner sliter med spilletid i Arsenal og vil bort fra klubben. I kveld spiller han mot Island. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet. Vis mer

Danmark har sju poeng etter fire spilte kamper, og er nødt til å vinne mot de fortapte islendingene. Island har kun ett poeng så langt i kvalifiseringen.

Norge leder gruppa med 10 poeng før dagens kamper.

Bendtner har likevel dårlige minner fra saga-øya.

- I 2006 løp bak det ene målet og varmet opp i 60 minutter uten å komme inn. Jeg håper det går bedre i dag, sier en revansjelysten Bendtner.