VRAKET TIL 16. MAI: Nicklas Bendtner. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
VRAKET TIL 16. MAI: Nicklas Bendtner. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Bendtner vraket

Får ikke delta på fotballens festdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rosenborgs danske stjernespiss Nicklas Bendtner (31) er vraket til kampen mot Haugesund på fotballens festdag, 16. mai, altså i morgen.

Bendtner er ikke nevnt blant spillerne som er skadet i trøndernes møte med Eirik Hornelands gamleklubb.

«Matchen kommer dessverre for tidlig for Anders Trondsen, Anders Konradsen, Besim Serbecic og David Akintola som alle er skadet. Det er imidlertid gledelig å se Gjermund Åsen returnere til kamptroppen», skriver Rosenborg på sin hjemmeside om uttaket.

Den tidligere Arsenal- og Juventus-spissen med 81 landskamper og 30 mål for Danmark er ikke nevnt i Rosenborgs presentasjon av kamptroppen.

Dette er Rosenborgs tropp mot Haugesund:

André Hansen, Vegar Eggen Hedenstad, Birger Meling, Tore Reginiussen, Djordje Denic, Mike Jensen, Pål-André Helland, Yann-Erik de Lanlay, Alexander Søderlund, Even Hovland, Gustav Valsvik, Gjermund Åsen, Arild Østbø, Marius Lundemo, Samuel Adegbenro, Erik Botheim og Emil Konradsen Ceide.

Nedadgående kurve

Horneland og Rosenborg har fått en marerittstart på sesongen med seks poeng på sju kamper og målforskjellen 4-10. Det holder til en foreløpig 15. plass av 16 lag i Eliteserien. Bare Tromsø er bak tittelforsvarerne på tabellen.

Bendtner ble Eliteseriens toppscorer i 2017 med 19 mål på 27 kamper. I fjor scoret dansken bare fem ganger på 22 kamper fra start, i tillegg til fem assist.

Denne sesongen har 31-åringen vært involvert i fem kamper i Eliteserien, to av dem fra start, foreløpig uten målinvolvering.

- Jeg er godt fornøyd med Bendtner, jeg. Det er en total vurdering hele veien, og i dag var det den gjengen vi dro med her som vi ønsket å ha med oss, sa Horneland om vrakingen av dansken til møtet med Lillestrøm forrige helg.

- Det går litt på kulturbygging. Vi vil bygge en gjeng, og så tror jeg vi begynner å komme nærmere og nærmere det etter hvert.

Horneland benektet forrige helg at vrakingen hadde noe med Bendtners kritikk

Tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen hyllet Bendtner og ga ham tillit selv da dansken slet vårsesongen 2017.

Dette sier Ingebrigtsen om Bendtner-situasjonen nå:

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer