Nicklas Bendtner:

Bendtners beskjed etter RBK-exit

I et innlegg på Instagram forteller Nicklas Bendtner (31) at overgangen føles større enn han hadde drømt om.

BENDTNER: Nicklas Bendtner er klar for FC København etter å ha vært ute i kulden i Rosenborg. Video: FC København og NTB Scapix. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Like før midnatt mandag melder Rosenborg på Twitter at Nicklas Bendtner er klar for F.C. København, hvor Ståle Solbakken er hovedtrener.

Den danske toppklubben opplyser at Bendtner har skrevet under på en avtale som strekker seg ut året.

Spissen vil trene med sine nye lagkamerater onsdag, og i den forbindelse vil det bli holdt en pressekonferanse hvor FCK vil kommentere overgangen ytterligere.

På sine hjemmesider ønsker Rosenborg spissen lykke til.

- Tusen takk for innsatsen, Nicklas. Lykke til i København, skriver de.

Bendtners ord

På Instagram kommenterer stjernespissen overgangen.

«Da jeg var 16 år og dro hjemmefra, var det mye jeg ikke visste om noe. Men jeg visste i hvert fall at jeg gjerne ville vende tilbake til København og FCK en vakker dag.»

«15 år seinere kan jeg ærlig si at det føles større enn jeg hadde drømt om. Jeg vet at det er en helt spesiell mulighet, og at jeg vil gjøre alt i min makt for å gripe den de neste fire månedene.»

«Det var ikke mitt ønske å være rolig over sommeren. Men pausen har i det minste gjort meg klokere på hvor jeg står i min karriere. Jeg er overhodet ikke lei av fotball. Jeg er sulten og motivert som aldri før.»

Seinest for to uker siden kommenterte Solbakken overgangsryktene som involverte FCK og Bendtner. Den gang avfeiet nordmannen at Bendtner var aktuell for dem.

- Vi kjenner til situasjonen hans, men det er en spiller som akkurat nå ikke vil kunne hjelpe i noen måneder, når man ser på kampsituasjonen hans, sa han ifølge Ekstra Bladet.

Rosenborg-karrieren

Det var i mars 2017 at dansken skrev under for Rosenborg. Bendtner fikk totalt 86 kamper for klubben, og scoret 35 mål. Danskens siste kamp for trønderne var i 3-0-taper borte mot erkerivalen Molde i april.

Siden starten av inneværende sesong har Bendtner imidlertid vært ute i kulden, og i mai bekreftet Stig Inge Bjørnebye overfor Dagbladet at Bendtner hadde spilt sin siste kamp for klubben.

Dermed har det vært ventet at 31-åringen ville forlate Rosenborg i løpet av dette overgangsvinduet.

Før dansken gikk til Rosenborg, spilte han blant annet for storklubbene Arsenal og Juventus. Han har også spilt for Birmingham, Sunderland, Wolfsburg og Nottingham Forest.