Årets sjokkovergang i skandinavisk fotball

Bendtners FCK-kontrakt er Ståle Solbakkens redningsaksjon

To skadde spisser og en betydelige dose medmenneskelighet fikk Ståle Solbakken til å si ja til Nicklas Bendtner. Kontrakten på fire måneder sier alt om risikoen.

EN SISTE SJANSE: Nicklas Bendtner er gitt en siste sjanse av Ståle Solbakken fordi den norske FCK-treneren velger å se det gode i Danmarks mest populære fotballspillere. Kontraktstiden på fire måneder forteller alt om at det er et risikoprosjekt. Ståle Solbakken forteller Dagbladet at han ikke er redd for noe som helst, og at Nicklas Bendtner kjenner konsekvensene om noe skulle gå galt. Foto: Niels Christian Vilmann / NTB scanpix
EN SISTE SJANSE: Nicklas Bendtner er gitt en siste sjanse av Ståle Solbakken fordi den norske FCK-treneren velger å se det gode i Danmarks mest populære fotballspillere. Kontraktstiden på fire måneder forteller alt om at det er et risikoprosjekt. Ståle Solbakken forteller Dagbladet at han ikke er redd for noe som helst, og at Nicklas Bendtner kjenner konsekvensene om noe skulle gå galt. Foto: Niels Christian Vilmann / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NICKLAS BENDTNER (31) er gitt en sjelden og i alle sammenhenger sjokkerende anledning til å gjenreise fotballkarrieren i F.C. København. Det er mange grunner til det.

Den viktigste er Ståle Solbakken.

I disse dager fotballens snilleste mann.

UAVHENGIG AV DET danske mesterlagets akutte og meget dramatiske spiss-situasjon, handler Nicklas Bendtners nye sjanse om Ståle Solbakkens raushet og vilje til å risikere noe med og for en fotballspiller i en nærmest desperat situasjon.

Her har Rosenborg prøvd å kvitte seg med sin dyreste spiller siden i fjor sommer.

En halvtime før det tredje strake overgangsvinduet er i ferd med å smelle i fleisen på Norges største klubb, plukker Ståle Solbakken opp bitene i København.

STÅLE SOLBAKKEN HAR alltid hatt sans for Nicklas Bendtner. Det har han fortalt meg mange ganger. Da Bendtner gikk til Rosenborg husker jeg vi snakket om saken. "Jeg liker Nicklas godt, han er en fin fyr, men han er ikke i nærheten av det vi trenger" sa Ståle Solbakken den gangen. Og da RBK prøvde å dumpe Bendtner i fjor sommer, da spilleren faktisk spilte fotball, var ikke FCK-treneren en gang inne på tanken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer