DROPPER ANKEN: Nicklas Bendtner dropper anken etter å ha blitt dømt i voldssaken. Foto: Dagbladet
DROPPER ANKEN: Nicklas Bendtner dropper anken etter å ha blitt dømt i voldssaken. Foto: DagbladetVis mer

Rettsaken mot Nicklas Bendtner

Bendtners fengselsdom blir stående

Helomvending i saken onsdag. Dette sier Tove Moe Dyrhaug.

Nicklas Bendtner har bestemt seg for å droppe anken av sin voldsdom. Det melder NTB onsdag ettermiddag.

Dermed må han nå sone de 50 dagene han ble dømt til i fengsel. Bendtner ble også dømt til å betale 11.000 kroner i erstatning til taxisjåføren.

Påtalemyndigheten har også bestemt seg for å frafalle sin anke i saken.

Det melder Statsadvokaten i København på Twitter onsdag ettermiddag.

Rosenborg-spissen ble i Københavns Byret dømt til ubetinget fengsel i 50 dager for vold mot en taxisjåfør.

Dagbladet har vært i kontakt med Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug. Hun henviser til pressemeldingen som RBK sendte ut onsdag kveld.

- Nicklas har beklaget hendelsen, og han tar sin straff. Dersom vi trår feil, er det viktig at vi tar ansvar for våre handlinger. Nicklas Bendtner har arbeidsforholdet sitt hos oss i Rosenborg Ballklub. Den rettskraftige dommen fra Danmark rokker ikke ved dette. Vi er støttende og tar vare på vår ansatt, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug.

Voldsepisoden skjedde etter en bytur i den danske hovedstaden i september. Bendtner både sparket og slo taxisjåføren, som han mente hadde oppført seg truende mot ham og hans kjæreste.

Taxisjåføren ble frikjent i saken tidligere i november.

Må sone i Danmark

Dagbladet har tidligere omtalt at Nicklas Bendtner ikke får sone sin fengselsdom i Norge. Tidligere har det vært antydet at RBK-spissen kan få sone med fotlenke siden straffen er under 60 dager, men det må skje på dansk jord.

- Det er mulig å søke om fotlenke, men man må oppholde seg i Danmark og ha bolig der, sa Henning Fuglsang Sørensen ved juridisk fakultet ved Syddansk Universitet til Adresseavisen etter at dommen fra byretten ble kjent.

- Jeg beklager

Det var disse ordene Bendtner selv sa til pressen etter episoden som fant sted 9. september.

- Kjære alle, jeg kunne ikke i min villeste fantasi tro at denne saken skulle utvikle seg som den gjorde. Jeg beklager overfor klubben av hele mitt hjerte. Som dere kunne lese de seneste dagene har jeg vært involvert i en ytterst uheldig og ubehagelig episode omkring klokka 02.00 natt til søndag, sa han på en pressekonferanse i regi av Rosenborg.

Rosenborg har tidligere beskrevet saken som «alvorlig» og «uheldig», men har likevel bestemt seg for å beholde Bendtner i spillerstallen.