Benekter å ha hjulpet Molde-spiller med flukten

Jim Solbakken fraskriver seg selv og Ole Gunnar Solskjærs ansvar fra å hjulpet en tidligere Molde-spiller å dra fra Norge mens han fortsatt var tiltalt for voldtekt.

AGENT: Jim Solbakken var agent for den tiltalte Molde-spilleren og nå for blant annet Ole Gunnar Solskjær. Foto: Chris Fairweather/Huw Evans Agency / NTB scanpix
AGENT: Jim Solbakken var agent for den tiltalte Molde-spilleren og nå for blant annet Ole Gunnar Solskjær. Foto: Chris Fairweather/Huw Evans Agency / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jim Solbakken har tidligere blitt anklaget for å ha hjulpet en tidligere Molde-spiller ut av landet etter at spilleren ble tiltalt for voldtekt.

Molde-profilen skal egentlig møte opp i rettssak i Norge, men han har foreløpig ikke returnert til Norge.

Solbakken skulle på sin side i utgangspunktet stille opp i podkasten Beyond the pitch for å snakke om temaet, ifølge podkasten selv. Men i stedet for å stille opp, har Solbakken nå gitt ut en uttalelse gjennom podkastens Instagram-konto.

- Molde FK har ikke gjort noe galt her, og de kunne ikke stoppe spilleren i å spille eller ende hans kontrakt mens det fortsatt pågikk en etterforskning. Dette er loven, og spilleren ble funnet uskyldig i den første rettsaken, skriver Solbakken.

Han sier også at heller ikke Ole Gunnar Solskjær hadde noe å gjøre med saken ettersom spilleren ble frifunnet etter at Solskjær dro til Manchester United.

Han forteller også at han ikke sto bak noen av de siste overgangene til den tidligere Molde-spilleren.

- Den siste jobben jeg gjorde for spilleren var å hjelpe Molde og spilleren med å terminere kontrakten med Molde den 19. januar, skriver Solbakken.

Han ble i tingretten frikjent for voldtekt, men dømt til å betale 150.000 kroner i oppreisningserstatning til kvinnen.

Det betyr at retten mener det er sannsynlig at han har begått voldtekt, men at hans versjon ikke kan utelukkes helt.

- Spilleren var også på vei tilbake til Norge for den andre rettsaken 19. februar, men den ble avlyst på grunn av at et av vitnene ikke stilte opp. Som hans tidligere agent kan jeg nå fullt og helt respektere prosessen i det norske rettssystemet, og jeg håper at spilleren kan komme tilbake og gjennomgå den neste rettsaken for å få en slutt på saken.

Også Solskjær har uttalt seg om saken nylig. Det var på en pressekonferansen som United-manager.

- Jeg tror jeg bare kan svare det jeg allerede har gjort gjennom klubben. Saken går gjennom det norske rettssystemet, og man må respektere den rettslige gangen der, sa Solskjær.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer