Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Spania, kl. 20.45 lørdag

Benekter angrep på RBK-treneren

I et sjeldent utbrudd på Eurosport tok Rosenborg-keeper André Hansen et oppgjør med alt og alle. Han avviser at utblåsningen var rettet mot trener Eirik Horneland.

TØFF SESONG: Rosenborg-keeper André Hansen har trent med landslaget de siste dagene. I går avbrøt han samlingen etter sykdom i familien. Lørdag spiller Norge mot Spania i EM-kvaliken. Foto: NTB Scanpix
TØFF SESONG: Rosenborg-keeper André Hansen har trent med landslaget de siste dagene. I går avbrøt han samlingen etter sykdom i familien. Lørdag spiller Norge mot Spania i EM-kvaliken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Norge - Spania, kl. 20.45 lørdag

ULLEVAAL (Dagbladet): Hansen avbrøt i går landslagssamlingen med Norge før kampen mot Spania i EM-kvaliken lørdag. Årsak: Sykdom i familien.

Og nå begynner det å bli mye å tenke på i Trondheim. Rosenborg opplever en ny formsvikt og ligger på fjerdeplass i Eliteserien. I Europa League er prestasjonene etter to kamper bare pinlig. Klubben risikerer også å stå uten Europa-spill neste sesong.

HARDT PRESSET: Rosenborg-trener Eirik Horneland. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
HARDT PRESSET: Rosenborg-trener Eirik Horneland. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Kanskje ikke rart at det rant over for Hansen etter 1-2-tapet for Haugesund søndag:

- Jeg er møkk lei. Møkk lei, rett og slett. Det er så tannløst, det går så seint og det er så statisk. Det er de samme spillerne som var her i fjor, og vi har faen ikke klart å utvikle oss. Ikke et jævla snev av utvikling, uttalte 29-åringen for åpen mikrofon på Eurosport.

Diplomatisk

Hansen er vanligvis tilhenger av diplomatiske formuleringer i offentligheten. Så får heller oppgjørene komme internt i garderoben, et slags hellig sted for spillerne. Men denne gangen kokte det over. Når Dagbladet møter ham på Thon Hotel Storo i Oslo, har han fått kjølt seg ned.

- Jeg var frustrert. På samme måte som alle medspillere, trenere og supportere. Jeg fikk tilfeldigvis ordet og ga uttrykk for frustrasjonen, sier han.

- Dette er ikke noe jeg kommer til å gjøre hver dag. Men der og da føltes det som at det bare måtte ut.

Hansen har fått med seg noen av reaksjonene etterpå. Han avviser at budskapet hadde en bestemt adresse.

- Jeg ser noen tolker utblåsningen som et angrep på treneren. Men jeg nevnte ikke treneren med et ord i intervjuet. Hvis jeg skulle sagt noe rettet mot treneren, så tar jeg det direkte med ham. Ikke offentlig. Jeg skjønner ikke helt hvor den tolkningen kommer fra.

- Har Horneland tillit i garderoben?

- Jeg kan ikke svare for 25 mann, men jeg har full tillit til treneren.

Fiasko

Det må være lov å si at sesongen har vært en fiasko i Rosenborg-målestokk. Eller på flyspråket: Laget har aldri kommet opp i marsjfart og blitt der.

- Veldig varierende, er Hansens egne ord.

- Våren var blytung. Så hadde vi en sommer det står respekt av. Vi kom opp på et nivå som likner på det vi ønsker å være på, både i Europa-kvaliken og Eliteserien. Så har det vært litt tungt igjen etter at vi røyk ut i kvaliken til Champions League.

- Hva er forklaringen?

- Jeg har ingen forklaring. Da hadde vi ikke stått her og snakket om en varierende sesong. Da hadde vi stått her og snakket om en kanonsesong. Det er sikkert mange ting. Det er vanskelig å peke på én faktor.

Noen har antydet treningshverdagen i Trondheim, at det har vært for slapt på feltet. En annen forklaring kan være rot med formasjonen 4-3-3, at Horneland ikke tok Nils Arne Eggens arv på alvor.

Tomme seter

Resultatet er til dels sjokkerende mange tomme seter på Lerkendal. Når Horneland ikke får resultater - samtidig som trønderske spillere nærmest er utradert fra førsteelleveren - spilles det farlig høyt.

- Vi viste i sommer at vi kan snu det. Jeg tror at vi kan klare det igjen, sier Hansen.

BENDTNER: Nicklas Bendtner er klar for FC København etter å ha vært ute i kulden i Rosenborg. Video: FC København og NTB Scapix. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Seriemesteren får Champions League-kvalifisering. De to neste lagene går til kvalifisering i Europa League, sammen med cupvinneren. Derfor er tredjeplassen viktig for Rosenborg.

- Hvis vi ikke klarer det, er det fryktelig kjedelig. Men du får som fortjent, påpeker keeperen.

Horneland sier følgende til Adresseavisen om Hansens utblåsning:

- Jeg synes det er fantastisk. Det viser at han bryr seg.

Selv er Horneland den første til å innrømme at sesongen ikke har svart til forventningene. Landslaget og Rosenborg er flaggskipene i norsk fotball. De nærmeste dagene og ukene vil skjebnen til begge - enten i EM-kvaliken eller Eliteserien - bli beseglet.

EM-KVALIK
Spania660017-318
Sverige632113-811
Romania631213-710
Norge623111-89
Malta61052-133
Færøyene60063-200
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling