Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lyon sier Fekir ikke er solgt til Liverpool

Benekter at Fekir er klar for Liverpool

I går meldte flere britiske medier at Nabil Fekir er solgt fra Lyon til Liverpool. Det er han ikke, sier klubben selv.

IKKE SOLGT LIKEVEL: Nabil Fekir er høyaktuell for en overgang til Liverpool, men er ikke solgt ennå, ifølge Lyon. Foto: Dave Shopland/BPI/REX/Shutterstock/NTB scanpix
IKKE SOLGT LIKEVEL: Nabil Fekir er høyaktuell for en overgang til Liverpool, men er ikke solgt ennå, ifølge Lyon. Foto: Dave Shopland/BPI/REX/Shutterstock/NTB scanpix Vis mer

Det er lenge blitt spekulert i at Liverpool ligger langflate etter å signere den franske landslagsmannen Nabil Fekir fra Lyon.

Torsdag kveld meldte også flere Liverpool-baserte journalister at Fekir var klar for Liverpool-klubben etter at klubbene skulle ha blitt enige om en overgangssum. The Times' Paul Joyce var blant dem. Han meldte om at klubbene hadde blitt enige om en overgangssum på 525 millioner kroner, med ytterligere 47 millioner mulig i bonuser.

I dag har Lyon gått ut på Twitter for å benekte sannheten i rapportene. De skriver følgende:

«Informasjonen omkring en overgang for Nabil Fekir er usanne. Olympique Lyonnais benekter kategorisk informasjonen som er spredd av mange medier omkring en overgang for Nabil Fekir til Liverpool.»

Klubben fulgte opp med en oppfølgingstweet som varslet om å ikke tro på annet enn offisielle kilder.

«I denne overgangsperioden hvor selv de løseste rykter presenteres som faktum, minner Olympique Lyonnais om at bare informasjon gitt av klubben på våre nettsider er helt og holdent autentisk».

Til tross for den kategoriske benektelsen fra klubben hevder likevel The Guardian at overgangen vil gå gjennom i løpet av dagen.

Forsterket stallen

Liverpool har allerede sikret seg Naby Keïta og Fabinho som forsterkninger på midtbanen denne sommeren og viser virkelig muskler på overgangsmarkedet.

Etter salget av Coutinho til Barcelona i januar har pengene blitt redistribuert til å styrke troppen på flere posisjoner. I tillegg til de to midtbanespillerne signerte også klubben Virgil van Dijk fra Southampton i januar for å styrke forsvaret.

I tillegg til Coutinho er også Emre Can trolig forsvunnet for klubben. Tyskerens kontrakt går ut denne sommeren og flere medier, deriblant The Guardian, melder at tyskeren går til Juventus.

Fikk kapteinsbindet

Fekir er sett på som en naturlig arvtaker for Coutinho i Liverpools tropp. Franskmannen med algeriske aner, er en offensiv midtbanespiller, som kan spille i alle posisjoner i Liverpools fronttreer og også på en indreløperplass.

Fekir har lenge vært ansett som en av Frankrikes aller mest spennende spillere, men en overgang til en større liga har latt vente på seg. En viktig årsak er en alvorlig skade. I 2015 tok midtbanespilleren korsbåndet og mistet en nesten hel sesong.

Etter at Maxime Gonalons forsvant til Roma før forrige sesong ble Fekir utnevnt til ny kaptein i klubben. 24-åringen har vist seg kapteinsbåndet verdig og scoret 18 mål og leverte 7 målgivende på 30 kamper i Ligue 1 denne sesongen.

Lyon er viden kjent for å være en vanskelig klubb å kjøpe fra. Klubbens mangeårige president Jean-Michel Aulas strekker seg lengre enn de aller fleste klubbeiere for å beholde sine beste spillere. Med dagens erklæring fra klubben er trolig ikke siste ord sagt om akkurat denne overgangen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media