Sami Jauhojärvi vil rette opp inntrykket

Benekter sjokkanklager: - Det jeg har blitt sitert på i norske aviser, er feil. Jeg angriper ikke Johaug og norsk antidoping

Sami Jauhojärvi forteller til Dagbladet at det bildet som har dannet seg i Norge over hans meninger, er helt feil. 

FEILSITERT: Sami Jauhojärvi vil kke at det norske folk skal tro at han raser mot Antidoping Norges Therese Johaugs-innstilling. Foto: NTB Scanpix
FEILSITERT: Sami Jauhojärvi vil kke at det norske folk skal tro at han raser mot Antidoping Norges Therese Johaugs-innstilling. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var NTB som i dag meldte at Sami Jauhojärvi er kritisk til Antidoping Norges innstilling om en 14 måneders utestengelse av Therese Johaug.

- Dette undergraver helt troverdigheten til antidopingarbeidet i Norge, ble Sami Jauhojärvi sitert på av NTB, basert på intervjuet med den finske avisen Ilta Sanomat.

De oppsiktsvekkende og alvorlige anklagene ble sitert i flere norske aviser. Dagbladet kontaktet den finske langrennsstjernen, som er kjent for å være en fornuftig mann, for å få ham til å utdype sjokkuttalelsene. Nå forteller han at han ikke har sagt det han er blitt sitert på i norske medier.

- Det stemmer overhodet ikke. Jeg vil ikke at det norske folk skal tro at jeg angriper og mistenkeliggjører Therese Johaug og det norske antidopingarbeidet, sier Jauhojärvi til Dagbladet.

- Tvert imot mener jeg at en utestengelse på 14 måneder viser at antidopingarbeidet i Norge fungerer. Det gir meg tro på at Antidoping Norge gjør jobben sin. Jeg mener det helt motsatte av det jeg er sitert på i Norge, sier 35-åringen.

- Jeg dømmer ingen

Dagbladet har en rekke ganger snakket med Jauhojärvi om de norske dopingsakene i høst. I motsetning til eksempelvis Aino-Kaisa Saarinen, har ikke 35-åringen vært dømmende overfor norsk langrenn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer