Benekter snusk i Arnesen-saken

Chelsea mener de ikke har gjort noe galt.

(Dagbladet.no): I går offentliggjorde Tottenham at de har suspendert sportsdirektør Frank Arnesen med øyeblikkelig virkning.

Årsaken er at dansken ønsker å jobbe for Chelsea. Spurs mener imidlertid at londonrivalen har henvendt seg til direktøren på en måte som bryter med Premier League-reglementet.

Det benekter Chelsea.

- Chelsea Ltd. henvendte seg offisielt til Tottenham for to uker siden, for å be om tillatelse til å snakke med Frank Arnesen, skriver klubben på sin hjemmeside.

- Chelseas Ltd. har vært i direkte samtaler med Tottenham i de to siste ukene angående dette temaet.

Uttalelsen rimer dårlig med det Tottenham kunngjorde i går:

- Chelsea sendte et brev til klubben 21. mai, med en kopi til Frank Arnesen. Dermed ble Frank per definisjon kontaktet før klubben fikk en mulighet til å nekte tillatelse, skriver Spurs på sine hjemmesider.

En ny tilnærmelse kom 23. mai, og igjen ble Chelsea nektet tillatelse til å forhandle med Arnesen. Dette ble ifølge Tottenham bekreftet skriftlig.

MER BRÅK: Chelsea mener de ikke gjorde noe galt når de henvendte seg til Frank Arnesen (t.h.). Martin Jol (t.v.) er skuffet over dansken. FOTO: SCANPIX/EPA
MER BRÅK: Chelsea mener de ikke gjorde noe galt når de henvendte seg til Frank Arnesen (t.h.). Martin Jol (t.v.) er skuffet over dansken. FOTO: SCANPIX/EPA Vis mer

Ingen diskusjoner ble holdt mellom klubbene før 3. juni, da Tottenhams styreformann og klubbsekretær møtte Chelseas styreformann og direktør på et Premier League-møte. Da ga Spurs-sjefen uttrykk for skuffelse over hvordan Chelsea hadde oppført seg, og gjorde det klart at de ville søke erstatning.

Også manager Martin Jol uttaler seg om saken i dag.

- Nyheten om Frank Arnesen er selvsagt en stor skuffelse, men jeg vil forsikre fansen om at det er mye å se fram mot og at vi allerede har planene klare for neste sesong, sier han til Tottenhams hjemmeside.