- Benfica er bedre enn sist

Morten Olsen tror FCK får det tøft i Portugal.

(Dagbladet.no): Etter den «dejlige» seieren mot Manchester United åpnet det seg nye muligheter for Ståle Solbakkens FC København i Champions League.

Med et godt resultat borte mot Benfica i Lisboa i morgen kveld, er det fortsatt mulig å avansere fra gruppe F.

Både Benfica og FCK ligger to poeng bak Celtic. Skottene møter Manchester United i morgen, og kommer til København om to uker.

- Benfica sterkere nå

Danmarks landslagstrener Morten Olsen vil følge spent med fra tribunen, men tror Brede Hangeland og lagkameratene får en vanskeligere kamp enn da de spilte 0-0 hjemme mot Benfica.

- De er i en vanskelig situasjon, delvis fordi Benfica er bedre på hjemmebane, men først og fremst fordi Benfica er mye sterkere enn sist, da jeg forøvrig syntes de var uhyggelig dårlige, sier Olsen til nettstedet Forza.dk.

Hangeland sier til samme nettsted at han også regner med en helt annen kamp enn i Parken.

- Kan vi få til en toppkamp, er det mulig å ta poeng. Benfica har imidlertid fått i gang spillet sitt, og jeg tror de vil få massiv støtte fra publikum, sier den norske landslagsstopperen.

FÅR DET TØFT: Ståle Solbakken og Brede Hangeland spås en tøff oppgave mot Benfica i morgen. Foto: Scanpix
FÅR DET TØFT: Ståle Solbakken og Brede Hangeland spås en tøff oppgave mot Benfica i morgen. Foto: Scanpix Vis mer

Grønkjær som spiss

FCK kan imidletid glede seg over at Jesper Grønkjær er tilbake på banen. Supervingen måtte gå av banen med lyskeskade nettopp mot Benfica sist.

Han spilte spiss mot Midtjylland på lørdag, og kan komme til å gjøre det igjen i morgen kveld.

- Det er ikke helt umulig at vi spiller med den samme startformasjonen mot Benica. Jesper er ikke helt klar etter to måneders skade, så han kan ikke spille 90 minutter på kanten. Da vil de defensive pliktene gå ut over de offensive kvalitetene hans, sier Solbakken til Berlingske Tidende.

FCK opplyser forøvrig på nettsida si at Hangeland (1,95 m) er den eneste på banen som vil kunne se ned på dommeren om ikke vertenes kneskadde midtstopper Luisco (1,92) blir klar.

Den italienske VM-dommeren Roberto Rosetti er 1,90 meter høy.

• Din mening: Klarer Ståle å ta FCK videre i Champions League?

SPILLER SPISS? Jesper Grønkjær spilte spiss mot Midtjylland i helga, og kan bli brukt der også i morgen kveld.