Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Benfica mener dommeren drev skuespill

Men Benfica-stopperen anmeldes for angrepet på dommeren.

RETT I BAKKEN: Luisão kom styrtende til da dommer Christian Fischer skulle vise ut Javi Garcia. Den brasilianske stopperen løp dommeren rett i bakken. Foto: EPA / Christof Wolff / NTB Scanpix
RETT I BAKKEN: Luisão kom styrtende til da dommer Christian Fischer skulle vise ut Javi Garcia. Den brasilianske stopperen løp dommeren rett i bakken. Foto: EPA / Christof Wolff / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Treningskampen mellom Fortuna Düsseldorf og Benfica ble brått avbrutt i går da Benfica-kaptein Luisão satte inn en knallhard kroppstakling på dommer Christian Fischer.

Situasjonen oppstod da dommeren skulle til å utvise Benficas Javi Martinez. Det hadde Luisão ingen forståelse for, og regelrett løp på dommeren.

- Dette skulle være en festdag for oss, men det som skjedde er deprimerende. Dette er det verste jeg personlig har opplevd i fotball, og jeg har opplevd mye, sa Fortuna Düsseldorf-formann Pater Frymuth etter kampen.

YouTube:  Her kan du se situasjonen

- Meget overrasket Benfica-kapteinen nekter imidlertid for at han gjorde noe galt i situasjonen.

- Jeg ble meget overrasket over situasjonen. Jeg lagde ingen aggressiv bevegelse, jeg prøvde bare å komme meg mellom lagkameratene mine og dommeren. Plutselig ser jeg at han faller om. Jeg forsøke å forklare mine intensjoner overfor de andre dommerne, sier Luisão til den portugisiske avisen O Jogo, ifølge sporten.dk.

Han har på ingen måte dårlig samvittighet overfor dommeren.

- Jeg vil fortsette mitt liv som jeg alltid har gjort. Jeg har ren samvittighet, og jeg mener faktisk ikke at Benfica har noe ansvar for at kampen ble avbrutt heller, sier Luisão.

I en pressemelding på Benficas hjemmeside skriver klubben:

- Dommerens oppførsel var beklagelig skuespill, skrive de ifølge Aftonbladet.

- Gjorde ikke noe galt Heller ikke administrerende direktør i Benfica, Antonio Carraca, frykter straff for Luisão.

- Spilleren gjorde ikke noe galt - i hvert fall ikke noe som fortjener så harde konsekvenser. Vi vil fortsette arbeidet som vi har gjort til  nå, og ser frem til Braga-kampen, sier Carraca før han sender et lite stikk til dommeren.

- Han ønsket ikke å fortsette kampen på grunn av litt aggresjon. Det er snakk om en overdrevet oppfattelse av en situasjon som skjer regelmessig rundt omkring i fotballverdenen, sier Carraca.

Dommeren anmelder Fischer hevder han mistet bevisstheten en kort stund etter episoden, som skjedde etter 40 minutter, og anmelder nå Luisão.

- Jeg er fortsatt i sjokktilstand. Jeg har aldri opplevd noe lignende i mine 20 år som fotballdommer, sier Fischer til nyhetsbyrået DPA.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media