Benfica videre med overtidsmål

Brukte tilleggstida god mot Zenit.

SEINE SCORINGER: Nelson Oliveira og Benfica tok godt vare på tilleggstiden i begge omganger da de slo Zenit 2-0 og 4-3 sammenlagt.Foto: SCANPIX/AP Photo/Paulo Duarte
SEINE SCORINGER: Nelson Oliveira og Benfica tok godt vare på tilleggstiden i begge omganger da de slo Zenit 2-0 og 4-3 sammenlagt.Foto: SCANPIX/AP Photo/Paulo DuarteVis mer

Zenit St. Petersburg tettet igjen i 45 minutter i begge omganger, men et overtidsmål i hver omgang sendte Benfica til kvartfinale i mesterligaen.

Den russiske serielederen hadde en knepen 3-2-ledelse å gå på etter første kamp i åttedelsfinalen, og forsvarte den inntil ordinær tid var ute i første omgang. Da tok Benfica fram et flott angrep med spill helt fra eget forsvar. Det ble avsluttet med et hælspark fra Axel Witsel til Maxi Pereira, som tuppet ballen i mål.

Benfica fortsatte å skape sjanser i annen omgang, men Oscar Cardozo misbrukte flere store muligheter. Eduard Malafejev i Zenit-målet måtte stadig i aksjon og holdt sitt lag inne i kampen.

Det kunne betalt seg da Viktor Fajzulin i sluttminuttene fikk en stor sjanse til å sende Zenit videre. Hans skudd gikk rett utenfor.

Benfica ville gått videre på bortemålsregelen med 1-0-seier, men på overtid doblet Nelson Oliveira til 2-0 på en kontring og sørget for at Benfica er i mesterligaens kvartfinale for første gang siden 2006.

- Vi fortjente seieren, og jeg er svært tilfreds med resultatet. Nå er vi i kvartfinalen, og vi kan slå hvem som helst, sa målscorer Pereira.

- Vi har den samme ambisjonen som vi hadde ved turneringens start. Uansett hvem vi trekker, mener vi at vi kan nå langt, sa trener Jorge Jesus.

(NTB)