Bengtsson tar opp kampen med RBK

OSLO/MOLDE (Dagbladet.no): Gunder Bengtsson vil ta opp kampen med Rosenborg og få Molde opp i Europatoppen. - Jeg gleder meg, sier Bengtsson til Dagbladet.no.

GUNDER BENGTSSON (54)

1981-82: IFK Gøteborg , 3. plass og seriemester.

1983-84: Vålerenga, seriemester begge år.

1985-87: IFK Gøteborg. 2 sølvmedaljer samt seriemester i Allsvenskan. Glimrende resultater i Uefa-cup'en. Kvartfinale i 85, semifinale i 86 og endelig vinner av UEFA-Cup i 1987.

1988-89: Panathinaikos. Cupvinner i Hellas begge år, deltok i UEFA-Cup. Fikk sparken.

1990-91: Feyenoord, Nederland. Fikk sparken.

1992-96: Ørgryte. Tok klubben fra 2.div. via "superettan" til Allsvensaken på 3 år. Nr. 5 og 7 i Allsvenskan i 96 og 95.

1996-97: Trener i PAIK Saloniki. Fikk sparken.

1998-99: IFK Gøteborg. Talentutviklingsprosjekt, arkitekten bak samarbeidet mellom Mancheter United og IFK Gøteborg.

2000: Tar over som ny hovedtrener i Molde etter Erik Brakstad.

Den 54-årige svensken ble i dag presentert som Moldes nye trener. Allerede i går kveld skrev han under en toårskontrakt.

Og Bengtsson er godt fornøyd med det han møter som fersk trener i klubben.

- Klubben produserer talenter og har en fantastisk fin stadion. Etter det jeg forstår er laget så godt at det allerede i år kunne kjempet i toppen av serien, sier Bengtsson til Dagbladet.no.

Vant Uefa-cupen

Det er ikke hvem som helst som tar over Molde. Bengtsson vant to strake seriegull med Vålerenga i 1983-84, men hans største trenerbragd kom som sjef i IFK Göteborg noen år seinere: Seier i Uefa-cupen.

- Det har skjedd mye i norsk fotball siden jeg var i Vålerenga. Alt er mye mer profesjonelt, spillerne trener mye mer og teknikken er bedre.

- Hva fristet med Molde?

- De har en handlingsplan som er proff, og drives veldig godt som klubb. Det er stort potensiale her, sier Bengtsson.

Ifølge Moldes handlingsplan skal Molde til topps i Europa innen fem år. Bengtsson har bare kontrakt på to år, men har muligheter til forlengelse.

- Vi står foran kjempehardt arbeid, og det eneste som hjelper er riktig innstilling, sier Eriksson.

Bytter system

- Hvordan kan Molde ta igjen RBK?

- Rosenborg er et forbilde for alle i Skandinavia. De er flinke til å erstatte spillere, og her har alle noe å lære. Det blir ikke lett å ta de igjen, men det lar seg gjøre med hardt arbeide.

Med Bengtsson på plass legger Molde umiddelbart vekk 4-3-3-systemet som har vært brukt i klubben de siste årene. Bengtsson foretrekker IFK-systemt som ble utarbeidet under den nye England-sjefen Sven Göran Eriksson.

- Vi kommer til å bygge videre på et 4-4-2-system, sier Bengtsson.

<B>NY TRENERDUO:</B> Molde viste fram Gunder Bengtsson og assistent Kalle Björklund på Molde stadion i dag.