Benitez åpner for å bli England-sjef

I konflikt med Liverpool-eiere.

(Dagbladet.no): Liverpool-manager Rafael Benitez kan forsvinne fra Anfield.

Det skriver flere britiske aviser i dag. Årsaken er penger, midler til spillerkjøp spanieren trolig må vente på.

På en pressekonferanse i Liverpool i går overrasket 47-åringen da han ikke utelukket at han kan bli Englands neste landslagssjef, i lys av at Steve McClaren ble sparket i går.

- Kanskje det, hvis jeg forbedrer engelsken min, sier Benitez.

En slik uttalelse fikk øyebryn til å vibrere, det måtte være en spøk?

- Jeg mente det alvorlig. Du vet aldri hva som kan skje i framtida.

Får ikke penger

Ifølge The Guardian er Benitez sterkt misfornøyd med Liverpool-eierne George Gillett og Tom Hicks. De skal ha bedt Benitez om å glemme spillerhandler inntil videre.

ØNSKER SEG HANDLEKRAFT: Her er Rafa Benitez på treningsfeltet med Steven Gerrard og Peter Crouch. I går antydet Liverpool-sjefen at han kan forsvinne fra Anfield.
ØNSKER SEG HANDLEKRAFT: Her er Rafa Benitez på treningsfeltet med Steven Gerrard og Peter Crouch. I går antydet Liverpool-sjefen at han kan forsvinne fra Anfield. Vis mer

Mye tyder på at dersom Liverpool skal kjøpe friskt blod i overgangsvinduet i januar, så skjer det med penger hentet inn fra salg av Liverpool-stjerner.

Det skyldes Hicks og Gilletts store refinansiering, amerikanerne lånte penger for å kjøpe Liverpool. Nesten seks milliarder kroner på nye rentevilkår skal fikses i løpet av få uker.

Liverpool-eierne sendte i går ut en pressemelding der de minner om at klubben handlet spillere for store summer i sommer.

- Vi ønsker ikke å snakke om kjøp og salg av spillere før vi kommer over til Liverpool i desember. Da skal vi sette oss ned med mangeren.

Dersom krana skrus igjen på Anfield får ikke Benitez gjort lånet av Javier Mascherano om til et kjøp til 200 millioner kroner i januar. Det åpner selvsagt for andre klubber som liker den argentinske midtbanestjernen.

Benitez kommenterte aldri den påståtte konflikten i klubben i går, her er setningen han gjentok i både TV-, radio- og avisintervjuer.

Skal få det beste ut av Liverpool-spillerne

- Jeg fokuserer på lagets trening og min rolle som coach.

Også The Times skriver i dag at Benitez\' rolle i Liverpool på sikt er i fare, på grunn av trøbbel med Hicks og Gillett.

The Independent forteller at Benitez\' dårlige humør i går skyldes ordre fra amerikanerne, via direktør Rick Parry, om å slutte å snakke om bruke av penger på stallen.

- Vi har viktige kamper foran oss de neste ukene, og vi trenger alle å fokusere på å vinne dem. Vi må få det beste ut av de spillerne vi allerede har, skriver Hicks og Gillett i pressemeldingen.

REFINANSIERER: Gilett og Hicks binder opp store penger i et nytt Liverpool-stadion og vil inntil videre ikke snakke om å kjøpe nye spillere til klubben.