Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Benitez benker Gerrard og Torres

Har byttet ut åtte mann. Wenger bytter seks - sparer Hleb og Adebayor.

• Følg Arsenal - Liverpool direkte klokka 13.45 på live.dagbladet.no

(Dagbladet.no): I dag klokka 13.45 møtes Liverpool og Arsenal for andre av tre ganger på en uke. Det første oppgjøret i kvartfinalen i Champions League endte 1-1 på onsdag. Returkampen går på tirsdag.

Liverpool-sjef Rafa Benitez er kjent for å rotere på laget, og nå ser han det som enda mer aktuelt midt i de tre tette oppgjørene. For det er ingen tvil om at Champions League er viktig for Liverpool.

Kuyt ute av troppen

Benitez vil ha nøkkelspillerne sine klare til å yte maks i returoppgjøret.

- Torres og Gerrard trenger å være sterke til returkampen, og Kuyt løp seg helt tom på onsdag, sier spanjolen ifølge BBC.Torres og Gerrard starter på benken, mens Kuyt ikke er i troppen. Benitez gjør ikke mindre enn åtte bytter  i startoppstillingen i forhold til de elleve som startet onsdag.

Reina, Carragher og Skrtel er de eneste som starter igjen. Inn på laget kommer blant annet John Arne Riise og den 20 år gamle franske debutanten Damien Plessis, melder klubbens hjemmeside.

Wenger går for tittelen

TENKER PÅ CHAMPIONS LEAGUE: Rafa Benitez vil ha sine nøkkelspillere Torres og Gerrard klare til tirsdagens returoppgjør mot Arsenal. De starter på benken udner dagens ligakamp - mot Arsenal. Foto: Darren Staples, Reuters/Scanpix
TENKER PÅ CHAMPIONS LEAGUE: Rafa Benitez vil ha sine nøkkelspillere Torres og Gerrard klare til tirsdagens returoppgjør mot Arsenal. De starter på benken udner dagens ligakamp - mot Arsenal. Foto: Darren Staples, Reuters/Scanpix Vis mer

Også Arsenal-manager Arsene Wenger har valgt å spare sentrale spillere fra start under dagens kamp. Emmanuel Adebayor, Alexander Hleb og Gael Clichy er blant innbytterne.

Wenger virker likevel å ha et sterkere fokus på dagens kamp. For han nekter å gi opp kampen om ligatroféet.

- Noen sier at det er over, men alle har forskjellige meninger i fotball. I dette tilfellet har jeg en forskjellig mening, sier franskmannen.

- Jeg tror fortsatt vi kan vinne tittelen. Manchester United er et utmerket lag, men de kan fortsatt avgi poeng og de har tøffe kamper mot oss og Chelsea. Alt er fortsatt mulig, men det viktige for oss er å vinne våre kamper.

Wenger haddde allerede i går fanget opp signalene om store endringer på Liverpool-laget. Han hadde til og med regnet på alternativene til motstanderen.

- Jeg tror Liverpool vil gjøre endringer. Jeg er ikke sikker på om Steven Gerrard og Fernando Torres vil spille. De har en stor stall og mange erfarne spillere som ikke spilte på onsdag. Etter mine beregninger, åtte spillere med stor Premier League-erfaring.

Tallet åtte var riktig, men Benitez prøver seg altså med en helt fersk mann på laget som starter på Emirates i dag.

Pennant fra start

image: Benitez benker Gerrard og Torres

En av de som har mer erfaring, er den tidligere Arsenal-spilleren Jermaine Pennant.

Han har ikke startet en a-lagskamp på en måned, og var heller ikke med i Champions League-oppgjøret. Benitez skryter av hvordan han taklet det.

- Det var en stor kamp mot gamleklubben hans, så jeg forstår at han ikke kan ha vært glad. Men i stedet for å klage, var det første han gjorde var å spørre om å få spille for reservelaget. Vi ba ham ikke spille, han spurte oss, sier Benitez til Liverpool Echo.

Og rapportene fra reservenes lokaloppgjør mot Everton på tirsdag var særdeles fordelaktige for Pennant.

- Trenerne mine fortate at ikke bare spilte Jermaine bra mot Everton, innstillingen hans var også veldig god og han hjalp de yngre spillerne på laget, skryter manageren.

• Følg Arsenal - Liverpool direkte klokka 13.45 på live.dagbladet.no

TROR FORTSATT PÅ LIGAGULL: Ingenting å si på fotarbeidet til Arsene Wenger. Arsenal-sjefen har ikke gitt opp å ta igjen Manchester Uniteds forsprang i serien.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media