Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Benitez ber fansen være realistisk

- Vårt mål er bare neste kamp.

TILBAKE: Steven Gerrard var tilbake på Liverpool-laget i går etter skadeavbrekk. Manager Benitez er opptatt av at klubben nå må holde ham skadefri. Her i duell med Birminghams Lee Carsley. Foto: Andrew Yates/Scanpix
TILBAKE: Steven Gerrard var tilbake på Liverpool-laget i går etter skadeavbrekk. Manager Benitez er opptatt av at klubben nå må holde ham skadefri. Her i duell med Birminghams Lee Carsley. Foto: Andrew Yates/Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet.no): Etter en elendig høst for Liverpool begynner nå manager Rafael Benitez å dempe forventningene til klubben. Laget har bare vunnet én av sine ni siste kamper.

Uavgjort mot Lyon i Champions League på onsdag gjør at klubben må ha hjelp for å ta seg videre i turneringen. Ett poeng mot Birmingham i går på grunn av en feilaktig idømt straffe, gjør at laget ligger 11 poeng bak serieleder Chelsea. 

Etter gårsdagens match ber Benitez fansen om å senke kravene.

- Vi må være realistiske. Vårt neste mål nå er bare den neste kampen, det neste poenget, for å se om vi kan klatre litt høyere opp på tabellen, sier han til nyhetsbyrået PA.

- Vi spilte bra
Han mener laget spiller bedre nå og er optimistisk.

- Det er et spørsmål om å fortsette. Jeg ville vært veldig bekymret hvis vi ikke spilte bra og ikke vant. Men jeg ser at vi spiller bedre, det dreier seg om flaks nå. Den eneste måten å endre situasjonen vår er å jobbe hardt og spille bra. Jeg synes vi spilte bra mot Birmingham, sier Benitez.

I helga er det pause i Premier League på grunn av landskamper og denne pausen kommer godt med i Liverpool.

Steven Gerrard var endelig tilbake på banen i går og markerte seg ved å sette straffesparket i mål. Men han tålte bare å spille litt over én omgang.

- Gerrard så bra ut etter sine lyskeproblemer. Vi får se hvordan skaden reagerer etter kampen, men han tilførte oss kvalitet og lidenskap og jeg håper vi kan behandle skadeproblemet hans bedre, sier manageren.

Torres ute til desember
Stjernespiller Fernando Torres var ikke med i troppen i går og han vil ikke være tilbake på banen før om to-tre uker.

- Vi snakker ikke om noen operasjon, vi skal behandle ham ordentlig. Han skal jobbe med fysioterapeutene våre for å bli bra igjen og det vil nok ta to-tre uker, sier Benitez til Skysports.

Manageren er imidlertid veldig bekymret for Albert Riera og Yossi Benayoun, som begge haltet av banen i går. Benitez tror begge vil slite med strekkskader i låret, som kan sette dem på sidelinja i en måneds tid.

- Riera har hatt lignende trøbbel før. Yossi ser ut til å ha det samme. Noen spillere spiller for mange kamper på rad. De jobber hardt og du har alltid en risiko for skader. Jeg tror begge har strekkskader.

- Kommer oss gjennom
Liverpool har vært forfulgt av skader i høst. Glen Johnsen var tilbake i går etter å ha vært satt ute av spill i en måned med skader i lysken og leggen.

- Det har vært veldig frustrerende å ikke kunne spille, sier han til lokalavisa Liverpool Echo.

Han har fortsatt troen på at laget vil gjøre det bra denne sesongen.

- Vi dominerte kampen mot Birmingham og du kunne se at alle jobber for laget. Jeg synes vi presterte mer enn bra nok til å ta tre poeng, men det gikk bare ikke. Så lenge vi viser dette samholdet og den lidenskapen som i dag så er jeg sikker på at vi vil komme ut av det med et smil, sier Johnsen.

STRAKE VEIEN NEDOVER: Livet smiler ikke til Liverpool og manager Rafael Benitez. Foto: Kieran Doherty/Scanpix
STRAKE VEIEN NEDOVER: Livet smiler ikke til Liverpool og manager Rafael Benitez. Foto: Kieran Doherty/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media