Benitez: De er gamleWenger: Vi er unge

I kveld er sesongen over for enten Liverpool eller Arsenal.

• Direkte kl. 20.45: Liverpool - Arsenal og Chelsea - Fenerbahce

(Dagbladet.no): Etter 1-1 i det første oppgjøret er kveldens kvartfinale i Champions League på Anfield helt åpen.

Arsenal vil prøve å sette sjansene de ikke klarte å sette i hjemmekampen, mens Liverpool har et bortemål å gå på og kan tillate seg å avvente situasjonen litt.

Det er Arsenal som må score i kveld.

- Kanskje er vi nødt til å spille enda bedre enn vi gjorde da vi vant i Milano, sa en optimistisk Emmanuel Adebayor på gårsdagens pressekonferanse.

Når Arsenal-spissen er i form, er London-laget ofte vanskelige å stoppe. Adebayor lover ihvertfall fansen at laget skal kjempe til sitt ytterste.

- Vi vet vi må kjempe, for det kommer til å bli en vanskelig kamp. Kvartfinale i mesterligaen, returkamp på Anfield, vi vet hvordan atmosfæren kommer til å være. Men det er slike kamper vi ønsker å vinne. Vi klarte det mot AC Milan, og vi tror fremdeles at vi kan klare det her, smilte togoleseren.

Benitez: - Ikke så unge

HEADE-BAYOR: Arsenals kraftspiss er avgjørende for Arsenals form og målfarlighet. I kveld kan han avgjøre hvilket lag som har noe å spille for resten av sesongen. Foto: REUTERS/SCANPIX
HEADE-BAYOR: Arsenals kraftspiss er avgjørende for Arsenals form og målfarlighet. I kveld kan han avgjøre hvilket lag som har noe å spille for resten av sesongen. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Flere kommentatorer har før kampen påpekt at atmosfæren på Anfield og trøkket fra The Kop kan komme til å skremme Arsenals unge mannskap.

Men Liverpool-manager Rafael Benitez er ikke enig i at bortelaget er så unge og urutinerte.

- Almunia er ikke ung, Toure er ikke ung, Adebayor er heller ikke 18 år. Hleb er ikke ung, og selv om Fabregas er bare 20 har han spilt på øverste nivå i fire år - og alle har erfaring fra Champions League-finalen for to år siden, kommenterte Benitez på Liverpools pressekonferanse.

Manager-kollega Arsene Wenger i Arsenal tok til motmæle:

- Ja, vi har spilt en finale, men vi har fremdeles et ungt lag. Alle spillerne er unge. Jeg kan dessverre ikke si at de er gamle, sa franskmannen tørt.

Wenger: - Vi må stilne The Kop

Uansett alder mener Wenger at ansvaret fullt og helt ligger på hans egne spillere.

- Jeg forstår at det vil bli vanskelig å spille her, siden det er litt høyere volum fra tribunen enn noe annet sted. Tilskuerne holder ut lenger enn alle andre, men til syvende og sist handler det om hvordan vi gjør det på banen, sa Arsenal-bossen.

Benitez: De er gamleWenger: Vi er unge

- Atmosfæren vil være til hjelp for Liverpool, men vi må selv sørge for at det blir så stille som mulig på Anfield.

Heller ikke Adebayor er skremt:

- Vi spilte her i FA-cupen og ligacupen i fjor, så for meg vil atmosfæren være den samme som vi møtte for et år siden.

Snakket mest om Arsenal

Liverpool-manager Benitez valgte å fokusere på at kveldens oppgjør kan gjøre slutt på Arsenals håp om sølvtøy denne sesongen - selv om det samme gjelder for hans egen klubb.

- Hvis de vil vinne et trofé i år, må de vinne denne kampen. Det blir vanskelig for dem å vinne serien, meldte Benitez - med klar adresse til Wengers usvikelige tro på ligagull.

Hjemmelaget har et bortemål å gå på, men det gir ikke Benitez mye trygghet.

- Om jeg ser på oss som favoritter? Egentlig ikke. Vi vet at Arsenal har spillere i verdensklasse, og vi vet at de kan score på bortebane. Vi er nødt til å gå for å vinne denne kampen, presiserte spanjolen i går kveld.

Arsenal får tilbake Robin van Persie fra skade, men høyreback Bacary Sagna er fremdeles ute med skade.

Liverpool mangler Jermaine Pennant, som pådro seg en hamstringskade i seriekampen mot Arsenal på lørdag.

Hva er din drømmefinale i Champions League? Si din mening i kommentarfeltet under!

KAMPHANER: Benitez og Wenger har møttes to ganger på under ei uke, og resultatet har blitt 1-1 begge gangene. Skjer det samme i kveld, blir det ekstraomganger. - Vi vet at Arsenal kan score borte, så vi må gå for seier, sier Benitez.
SPESIELL STEMNING: Managerne fokuserte begge på den skremmende atmosfæren på Anfield på sine pressekonferanser. Vi må selv sørge for at de blir stille, mente Arsene Wenger.