Benitez dro fram brillene

Ville unngå straff etter Spurs-tapet.

SKUFFET OG SINNA: Liverpools Rafael Benitez var engasjert både under og etter kampen i går. Foto: AP/Sang Tan
SKUFFET OG SINNA: Liverpools Rafael Benitez var engasjert både under og etter kampen i går. Foto: AP/Sang TanVis mer

• Dagbladets tabelltips: Liverpool har ligaens beste keeper, midtbanespiller og spiss

(Dagbladet.no): Rafael Benitez var en voldsomt skuffet trener i går. Etter 1-2 i serieåpningen mot Tottenham var spanieren rasende over straffene Liverpool ikke fikk på White Hart Lane.

På pressekonferansen etter kampen fikk han spørsmål om hva han syntes om dommer Phil Dowds innsats, skriver blant annet The Independent og The Times.

Liverpool-sjefen svarte ikke, sa ikke et ord. Han dro i stedet fram et par briller fra innerlomma, holdt dem opp og studerte dem nøye.

Slik ville Benitez unngå straff fra det engelske fotballforbundet, noe han trolig ville fått dersom han hadde uttalt at Dowd er blind eller trenger briller.

Alle så straffen?
Straffesparkene som ikke ble gitt ville Liverpool-manageren gjerne snakke om, begge omhandlet Spurs-back Benoit Assou-Ekotto. Han dyttet først Andrej Voronin overende i en duell i feltet, før det så ut som ballen traff hånda hans litt etter.

- Jeg tror alle kunne se at det var en straffe da Voronin ble tatt. Det var så klart. Den andre situasjonen kan unnskyldes, hvis du sier at det var ball mot hånda. Det kan være. Men den første var så klar at det var vanskelig å tro noe annet, sier Benitez.

I går var var Benitez også irritert på fjerdedommer Stuart Attwell, som sendte assistent Sammy Lee på tribunen. Benitez uttalte at Atwell er for ung til å være dommer.

26-årige Attwell har tidligere gjort seg bemerket i The Championship, da han godkjente et mål mot Watford som ikke var i nærheten av å gå over streken.

- Jeg vet ikke hvor gammel han er, men han er likevel for ung. Vi hadde et møte forleden, de sier at vi ikke kan snakke om dommerne som personer, eller om avgjørelsene de tar. Men alle kunne se denne situasjonen, sier Benitez.

Tottenham-manager Harry Redknapp var ikke overraskende meget fornøyd med dommerne i går.

Stoke neste
- Dette er situasjoner som skjer i hver eneste kamp, det er hva forsvarere gjør hver eneste uke. Dessuten var ballen på vei vekk fra Voronin, sier Redknapp.

Onsdag kan Benitez og Liverpool skaffe seg sesongens første trepoenger hjemme mot Stoke. Samme kveld gjester Spurs Hull.

GIKK I BAKKEN: Liverpool mener Andrej Voronin ble felt i straffefeltet i går. Her er ukraineren i duell med Wilson Palacios. Foto: AFP/GLYN KIRK
GIKK I BAKKEN: Liverpool mener Andrej Voronin ble felt i straffefeltet i går. Her er ukraineren i duell med Wilson Palacios. Foto: AFP/GLYN KIRK Vis mer

- Det er tidlig, og vi har en ny kamp på onsdag. Det er åpenbart at vi må forbedre oss når det gjelder å holde på ballen, sier Benitez.

ASSISTENTEN UTVIST: Sammy Lee (t.h) ble sendt opp på tribunen av dommer Phil Dowd. Foto:AFP/GLYN KIRK
ASSISTENTEN UTVIST: Sammy Lee (t.h) ble sendt opp på tribunen av dommer Phil Dowd. Foto:AFP/GLYN KIRK Vis mer